Hot

Hot Posts

[ Gambar ] Nazrey Johari ( Anggota Raihan ) Kini Menyanyi Nasyid Di Pasar Ramadan
Berita & Isu Semasa
0 shares43 views146
Berita & Isu Semasa
0 shares43 views146

[ Gambar ] Nazrey Johari ( Anggota Raihan ) Kini Menyanyi Nasyid Di Pasar Ramadan

Aida Sue - Jul 09, 2014

Walaupun hanya mendendangkan lagu nasyid di kawasan bazar Ramadan, bekas penyanyi utama kumpulan nasyid Raihan yang popular sekitar awal tahun 2000 itu tetap gigih meneruskan usahanya. Ustaz…

[ INFO TERKINI ] Awas! Laman Facebook Jual Pil Gugur Kandungan Di Malaysia
Berita & Isu Semasa
0 shares177 views69
Berita & Isu Semasa
0 shares177 views69

[ INFO TERKINI ] Awas! Laman Facebook Jual Pil Gugur Kandungan Di Malaysia

Aida Sue - Sep 19, 2014

Baru-baru ini rakan Facebook penulis ada berkongsi status sebuah laman Facebook yang menjual produk berbahaya iaitu Pil Gugur Kandungan secara terang-terangan. Ya, begitu mudah wanita sekarang mendapatkan pil atau…

Wanista Contest #1 : Tiket premier The Avengers ( 10 pairs )
Giveaway
0 shares7 views48
Giveaway
0 shares7 views48

Wanista Contest #1 : Tiket premier The Avengers ( 10 pairs )

Aida Sue - Apr 24, 2012

First time nak buat contest untuk bagi tiket wayang free ni kat Wanista. Lebih seronok kalau dapat bagi semua orang menang. Tapi sayang, edasu bukan jutawan lagi.…

[ Kpop ] EXO Lakukan Pembedahan Plastik?
Hiburan
0 shares157 views48
Hiburan
0 shares157 views48

[ Kpop ] EXO Lakukan Pembedahan Plastik?

Malisa Aina - Feb 28, 2014

Sumber:twicsy.com Penulis sendiri tidak berapa pasti sama ada ahli kumpulan paling popular di Korea Selatan, EXO lakukan pembedahan plastik atau tidak. Tapi melihatkan…

[Info Cantik] Suntikan vitamin C – Keburukan dan kebaikan
Berita & Isu Semasa
0 shares119 views34
Berita & Isu Semasa
0 shares119 views34

[Info Cantik] Suntikan vitamin C – Keburukan dan kebaikan

Aida Sue - Nov 01, 2012

    Wanita dan kecantikan memang tak boleh dipisahkan dan setiap wanita pastinya mahu kelihatan menawan, anggun dan cantik. Pelbagai usaha yang dilakukan oleh kaum Hawa untuk…

10 Restoran Makanan Laut Paling Sedap Di Sekitar Kuala Lumpur & Selangor
Makanan
0 shares823 views34
Makanan
0 shares823 views34

10 Restoran Makanan Laut Paling Sedap Di Sekitar Kuala Lumpur & Selangor

Malisa Aina - Apr 22, 2014

Sedapnya dapat makan makanan laut, ikan pari bakar, sotong goreng tepung, ketam goreng cili, kerang bakar dan pelbagai lagi. Tapi dekat mana restoran makanan laut yang paling…

Isu : “Proton Preve, apa dah jadi???” – 7 gambar tak puas hati [UPDATED]
Berita & Isu Semasa
0 shares60 views33
Berita & Isu Semasa
0 shares60 views33

Isu : “Proton Preve, apa dah jadi???” – 7 gambar tak puas hati [UPDATED]

Aida Sue - Jul 13, 2012

Sebelum ini kejadian yang sama berlaku 2-3 tahun lepas  pada seorang pemilik kereta Honda Accord  yang juga tidak berpuas hati dengan kualiti kereta beliau. Tapi kejadian berulang…

Gambar Step-by-Step : Cara Membuat Kuih Tradisional Semperit Dengan Mudah!
Kesihatan
0 shares322 views31
Kesihatan
0 shares322 views31

Gambar Step-by-Step : Cara Membuat Kuih Tradisional Semperit Dengan Mudah!

Aida Sue - Jun 14, 2013

Kuih semperit amat diminati dari dulu hingga sekarang. Kuih 'tunjuk' memang lain rasanya dari kuih yang dibuat sendiri. Jadi kami ingin kongsikan resepi membuat kuih tradisional Semperit…

Video biadap isteri pemain bola sepak pasukan JDT di lapangan terbang
Berita & Isu Semasa
0 shares20 views28
Berita & Isu Semasa
0 shares20 views28

Video biadap isteri pemain bola sepak pasukan JDT di lapangan terbang

Aida Sue - Sep 24, 2013

Walaupun video ini telah viral di laman sosial, tetapi kami ingin juga berkongsi dengan anda mengenai sebuah video seorang pemain bola sepak JDT iaitu Nor Shahrul Idhlan…

[Review Makanan ] – 10 Tempat Makan BEST Di Kuching, Sarawak
Kembara
0 shares223 views25
Kembara
0 shares223 views25

[Review Makanan ] – 10 Tempat Makan BEST Di Kuching, Sarawak

Aida Sue - Jan 23, 2013

Kali ini kami nak kongsikan tempat makan yang best yang terdapat di sekitar  Kuching Sarawak yang kami dah cuba sendiri dan juga cadangan dari mereka yang sudah…

[ Fesyen ] Butik Dr Martens Pertama Di Malaysia
Fesyen
2 shares47 views25
Fesyen
2 shares47 views25

[ Fesyen ] Butik Dr Martens Pertama Di Malaysia

Aida Sue - Jan 16, 2013

Selama bertahun- tahun kasut berjenama Dr Martens dari England ini mencipta keselesaan dan membangkitkan semangat generasi baru. Kasut berjenama warisan British ini lebih dikenali rakyat Malaysia sejak…

[Edisi Lepasan SPM/STPM] Bagaimana Hendak Menjadi Juruterbang?
Info Menarik
32 shares879 views23
Info Menarik
32 shares879 views23

[Edisi Lepasan SPM/STPM] Bagaimana Hendak Menjadi Juruterbang?

Wanista.com - Mar 20, 2014

Walaupun kehilangan pesawat Boeing 777 MAS MH370 sehingga kini masih belum terungkai, namun kami di Wanista.com percaya kejadian seperti ini tidak akan mematahkan semangat pembaca kami di…

Kencing Tikus : Apa faktor, tanda, rawatan & langkah pencegahan
Kesihatan
74 shares1172 views20
Kesihatan
74 shares1172 views20

Kencing Tikus : Apa faktor, tanda, rawatan & langkah pencegahan

Malisa Aina - Jan 08, 2014

Allahyarham Izwan Pilus dan Din Beramboi adalah selebriti tanah air yang meninggal dunia kerana dijangkiti virus kencing tikus atau leptospirosis. Mungkin sebelum ini, jangkitan kencing tikus jarang…

RMR1M : Info, syarat dan cara memohon Rumah Mesra Rakyat ( RMR ) 1 Malaysia
Info Menarik
0 shares282 views19
Info Menarik
0 shares282 views19

RMR1M : Info, syarat dan cara memohon Rumah Mesra Rakyat ( RMR ) 1 Malaysia

Wanista.com - Aug 28, 2013

Program  Rumah Mesra Rakyat ( RMR ) ini diwujudkan bagi membantu golongan berpendapatan rendah seperti nelayan, petani dan keluarga miskin yang tidak mempunyai rumah atau tinggal di…

[Hiburan] 25 Artis Wanita Malaysia Masih Cantik Diusia 40an
Gossip
0 shares346 views18
Gossip
0 shares346 views18

[Hiburan] 25 Artis Wanita Malaysia Masih Cantik Diusia 40an

Aida Sue - Oct 19, 2012

Oleh kerana semalam kami sudah menerbitkan artikel mengenai senarai 25 selebriti barat yang masih cantik dan mantap pada usia 40 ke atas, maka tak adil jika tiada…

[ Berita Penuh Dan Video ] Kisah Anak-Anak Yatim Yang Dihalau Dari Rumah Perlindungan Rawang Part 2
Berita & Isu Semasa
0 shares41 views18
Berita & Isu Semasa
0 shares41 views18

[ Berita Penuh Dan Video ] Kisah Anak-Anak Yatim Yang Dihalau Dari Rumah Perlindungan Rawang Part 2

Aida Sue - Aug 11, 2012

Susulan dari artikel kami yang bertajuk 'Kisah Anak-Anak Yatim Yang Dihalau Dari Rumah Perlindungan Rawang Part 1' , tengahari tadi saya dan beberapa orang rakan telah pergi…

[ Terkini / 18 SG ] Wanita mati terjatuh di Berjaya Times Square hari ini ( bergambar )
Berita & Isu Semasa
0 shares14 views17
Berita & Isu Semasa
0 shares14 views17

[ Terkini / 18 SG ] Wanita mati terjatuh di Berjaya Times Square hari ini ( bergambar )

Aida Sue - Feb 15, 2013

Sebentar tadi telah berlaku kejadian menyayat hati dimana seorang wanita ditemui mati di lobi pusat beli belah Berjaya Times Square ( berhampiran lif bertanda U Mobile)  pada…

#Wanista 2013 Top 10 Artis Korea Cantik Semulajadi Tanpa Pembedahan Plastik
Hiburan
0 shares174 views16
Hiburan
0 shares174 views16

#Wanista 2013 Top 10 Artis Korea Cantik Semulajadi Tanpa Pembedahan Plastik

Malisa Aina - Dec 31, 2013

Disebabkan semuanya melakukan pembedahan, susah untuk cari artis Korea yang sememangnya cantik semulajadi, kiranya yang tersenarai ini sudah cantik sejak muda lagi, mereka ini tidak melakukan sebarang…

Hantaran Perkahwinan : Tips Memilih & Contoh Barang Hantaran
Cinta & Perhubungan
0 shares599 views16
Cinta & Perhubungan
0 shares599 views16

Hantaran Perkahwinan : Tips Memilih & Contoh Barang Hantaran

Malisa Aina - Oct 21, 2013

Adakah anda akan mendirikan rumahtangga dalam masa terdekat ini atau mungkin ini amat berguna apabila jodoh anda telah sampai nanti?  Sudahkah anda merancang perkara yang mesti dilakukan…

Giveaway #6 : 3 CD The Malayan ( @themalayan ) , Nidji ( @nidji ) , D’Masiv ( @dmasivband )
Giveaway
0 shares15 views15
Giveaway
0 shares15 views15

Giveaway #6 : 3 CD The Malayan ( @themalayan ) , Nidji ( @nidji ) , D’Masiv ( @dmasivband )

Aida Sue - Sep 28, 2012

Hi guys! Oleh kerana hari ini pembentangan Bajet 2013, kami pun mahu bajet best juga. So kami dengan gembira nya ingin memberi CD-CD best dari Universal Music…