Category: Review – Kecantikan

[Review] Color Correction Cushion Hello Fab Bukan Sekadar BB Cushion Biasa
Kecantikan
13 shares93 views
Kecantikan
13 shares93 views

[Review] Color Correction Cushion Hello Fab Bukan Sekadar BB Cushion Biasa

Izzah Azizah - Feb 23, 2017

Perasan tak dunia kecantikan kini dimonopoli dari Asia?  Apa sahaja keluaran trend kecantikan dari sana pasti menjadi ikutan global dan…

REVIEW: Dapat Faedah Berganda Bila Guna Sephora Charcoal Exfoliating Wipes!
Info Menarik
27 shares28 views
Info Menarik
27 shares28 views

REVIEW: Dapat Faedah Berganda Bila Guna Sephora Charcoal Exfoliating Wipes!

Afiqah Syamin - Feb 17, 2017

Pakai mekap memang seronok sebab buat kita jadi yakin dan paling penting nampak cantik. Tetapi, akan sampai waktu yang tidak…

[Pilihan Wanista] Jom Cuba! 3 Produk Primer Untuk Solekan Tahan Lama
Kecantikan
36 shares23 views
Kecantikan
36 shares23 views

[Pilihan Wanista] Jom Cuba! 3 Produk Primer Untuk Solekan Tahan Lama

Izzah Azizah - Feb 14, 2017

Perkara yang paling menggusarkan bagi setiap pencinta solekan ialah, selama mana solekan itu dapat bertahan lama? Pastinya ada sahaja tips…

Apakah Kelebihan Arcona Triad Pads  Berbanding Kapas Muka Biasa?
Kecantikan
43 shares17 views
Kecantikan
43 shares17 views

Apakah Kelebihan Arcona Triad Pads Berbanding Kapas Muka Biasa?

Izzah Azizah - Feb 10, 2017

Sesi mencuci solekan kadang-kala boleh memakan masa yang lama. Sudah lah lama, produk yang digunakan pula sampai dua hingga tiga…

Soap&Glory: Idea Spa Sendiri Untuk Bakal Raja Sehari Kekal Harum Segar
Cinta & Perhubungan
0 shares18 views
Cinta & Perhubungan
0 shares18 views

Soap&Glory: Idea Spa Sendiri Untuk Bakal Raja Sehari Kekal Harum Segar

Izzah Azizah - Dec 05, 2016

Selang beberapa minggu sebelum hari pernikahan pasti bakal pengantin perempuan sibuk mencari spa untuk menambah keserian dan sebagai tempat rileks…

Review: Makeup Eraser, Tak Sampai 60 Saat Kesan Solekan Hilang
Kecantikan
0 shares19 views
Kecantikan
0 shares19 views

Review: Makeup Eraser, Tak Sampai 60 Saat Kesan Solekan Hilang

Izzah Azizah - Nov 18, 2016

Setiap kali pulang sahaja dari tempat kerja atau majlis-majlis yang Penulis hadiri, mesti tidak sabar nak buang segala solekan yang…

[ Review ] Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence & Olay Regenerist Micro-Sculpting Night Cream
Kecantikan
0 shares22 views
Kecantikan
0 shares22 views

[ Review ] Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence & Olay Regenerist Micro-Sculpting Night Cream

Malisa Aina - Nov 11, 2016

"Kenapa muka kau nampak kusam, tidak bermaya"?, "Usia baru 20an tapi muka dah macam orang 40an", aduhai tekanan sangat dengar…

Review Rawatan Kecantikan Silkpeel & Yellow Laser di MyClinic Beauty & Medispa
Kecantikan
0 shares56 views
Kecantikan
0 shares56 views

Review Rawatan Kecantikan Silkpeel & Yellow Laser di MyClinic Beauty & Medispa

Malisa Aina - Nov 02, 2016

"Kenapa kulit dia bersih, langsung tak ada pores", "Aku teringin nak kulit wajah macam Nad Zainal, serius putih bersih dan…

[REVIEW] Mewahkan Kulit Dengan Kehalusan Losen Nivea Skin Delight Body Milk Baharu
Kecantikan
0 shares16 views
Kecantikan
0 shares16 views

[REVIEW] Mewahkan Kulit Dengan Kehalusan Losen Nivea Skin Delight Body Milk Baharu

Afiqah Syamin - Oct 26, 2016

Susu adalah sumber yang bukan sahaja elok untuk membina kekuatan tulang bahkan ia juga bisa memberi seribu satu erti kepada kecantikan…

[ Review ] Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence & Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream
Kecantikan
0 shares37 views
Kecantikan
0 shares37 views

[ Review ] Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence & Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream

Malisa Aina - Oct 18, 2016

Seharian bekerja di bawah penyaman udara menyebabkan wajah berkedut sebelum waktunya. Usia baru mencecah awal 30-an tetapi kondisi kulit wajah…

[ Review ] Lupakan Mencukur, IPL Brazilian Di STRIP Jadikan ‘Vagina’ Anda Lebih Seksi
Kesihatan
0 shares75 views
Kesihatan
0 shares75 views

[ Review ] Lupakan Mencukur, IPL Brazilian Di STRIP Jadikan ‘Vagina’ Anda Lebih Seksi

Afiqah Syamin - Sep 19, 2016

Sebagai seorang wanita, kebersihan haruslah diberi perhatian yang sewajarnya lebih-lebih lagi apabila melibatkan bahagian sulit seperti penjagaan vagina.  Ramai yang tidak…

Review Strip and Browhaus Avenue K
Kecantikan
0 shares12 views
Kecantikan
0 shares12 views

Review Strip and Browhaus Avenue K

Malisa Aina - Apr 15, 2016

Browhaus, pakar dalam mengendalikan kening dan Strip, kedai konsep yang mengetengahkan perkhidmatan waxing, dan kini kedua-duanya dibuka dalam satu kedai…

[REVIEW] The Waterless Manicure System: Perawatan Kecantikan Kuku 6 Dalam 1 Oleh Butter London
D.I.Y
0 shares12 views
D.I.Y
0 shares12 views

[REVIEW] The Waterless Manicure System: Perawatan Kecantikan Kuku 6 Dalam 1 Oleh Butter London

Afiqah Syamin - Apr 04, 2016

Penghujung tahun lepas, jenama pewarna dan produk perawatan kuku terkemuka Butter London ada melancarkan sebuah kit yang terdiri daripada 6…

[ REVIEW ] Riasan Kuku Cantik Dengan Pewarna Semburan Paint Can Dari NAILSINC London
D.I.Y
0 shares10 views
D.I.Y
0 shares10 views

[ REVIEW ] Riasan Kuku Cantik Dengan Pewarna Semburan Paint Can Dari NAILSINC London

Afiqah Syamin - Feb 02, 2016

Pengedar barangan kosmetik serta kecantikkan yang tidak asing lagi, SEPHORA kini memperkenalkan rangkaian penjagaan serta pewarna kuku yang up-to-date, selari…

Sesi Memanjakan Diri Bersama Rangkaian Penjagaan Wajah Aesop
Kecantikan
0 shares14 views
Kecantikan
0 shares14 views

Sesi Memanjakan Diri Bersama Rangkaian Penjagaan Wajah Aesop

Afiqah Syamin - Nov 11, 2015

Berapa ramai diantara anda yang mengalami masalah kulit? Kulit kusam, kering, tidak bermaya, berjerawat, berminyak dan macam-macam lagi. Apa yang…

Review Simpli Dry, The Blow Dry Bar di Batai Village
Kecantikan
0 shares13 views
Kecantikan
0 shares13 views

Review Simpli Dry, The Blow Dry Bar di Batai Village

Malisa Aina - Sep 08, 2015

Pernah terfikir salon yang hanya menyediakan perkhidmatan wash dan blow? Ataupun wanita yang tidak sempat bersiap ke tempat kerja dapat…

Review Rawatan Rambut ‘Ultrasonic Platinum’ di 76 Style @ Mont Kiara
Kecantikan
0 shares6 views
Kecantikan
0 shares6 views

Review Rawatan Rambut ‘Ultrasonic Platinum’ di 76 Style @ Mont Kiara

Malisa Aina - Aug 07, 2015

Salon 76 Style @ Mont Kiara memperkenalkan rawatan rambut baharunya 'Ultrasonic Platinum', versi dinaik taraf daripada 76 Style Ultrasonic Iron Treatment. Menariknya…

[Review Kecantikan] NEESYA® Skincare Bantu Atasi Masalah Kulit Kusam
Kecantikan
0 shares20 views
Kecantikan
0 shares20 views

[Review Kecantikan] NEESYA® Skincare Bantu Atasi Masalah Kulit Kusam

Ayu Nadirah - Jul 10, 2015

Seperti yang dijanjikan sebelum ini, penulis ingin kongsikan kepada anda review produk NEESYA® Skincare yang sedang hangat diperkatakan sekarang. Baca: NEESYA®,…

[Review – Kecantikan] SK-II Mid-Day Miracle Essence & Mid-Night Miracle Essence
Kecantikan
0 shares14 views
Kecantikan
0 shares14 views

[Review – Kecantikan] SK-II Mid-Day Miracle Essence & Mid-Night Miracle Essence

Ayu Nadirah - Jun 01, 2015

Tekanan harian, dalaman dan luaran boleh mengakibatkan kulit kelihatan kusam dan kering. Atas sebab kulit memerlukan khasiat untuk mengekalkan kelembapan dan…

Laneige Lip Sleeping Mask, Buatkan Bibir Anda Lebih Lembut & Gebu
Kecantikan
0 shares23 views
Kecantikan
0 shares23 views

Laneige Lip Sleeping Mask, Buatkan Bibir Anda Lebih Lembut & Gebu

Malisa Aina - Jun 01, 2015

Masalah bibir kering dan pecah sememangnya memberikan tekanan pada wanita. Disebabkan dengan itu, Laneige memperkenalkan Lip Sleeping Mask, tambahan kepada Water Sleeping…