Category: Resipi

Gabungan Rangup, Manis & Masam: Resipi Apple Crumble 15 Minit
Resipi
13 shares267 views
Resipi
13 shares267 views

Gabungan Rangup, Manis & Masam: Resipi Apple Crumble 15 Minit

Afiqah Syamin - Mar 17, 2017

Ingat tak masa kecil-kecil dulu, teacher yang mengajar Bahasa Inggeris kat sekolah selalu pesan, "An apple a day keeps the doctor…

4 Resepi Biskut Mudah Dengan Adunan SCS Salted Butter Sempena CNY17
Makanan
0 shares32 views
Makanan
0 shares32 views

4 Resepi Biskut Mudah Dengan Adunan SCS Salted Butter Sempena CNY17

Izzah Azizah - Feb 07, 2017

Bersempena bulan perayaan Tahun Baru Cina ini, pasti anda semua tidak menang tangan dalam menyiapkan hidangan untuk keluarga dan tetamu. …

Jeli Oren Mandarin Sebagai Pemanis Mulut Sempena Makan Besar CNY!
Makanan
45 shares27 views
Makanan
45 shares27 views

Jeli Oren Mandarin Sebagai Pemanis Mulut Sempena Makan Besar CNY!

Afiqah Syamin - Jan 19, 2017

Sudah menjadi tradisi bagi mereka yang merayakan Tahun Baru Cina untuk mengadakan majlis makan besar bersama keluarga tercinta.  Seperti yang…

Wajib Cuba! Resepi Ais Krim Pisang Berlapis Milo Dan Nestum
Makanan
0 shares52 views
Makanan
0 shares52 views

Wajib Cuba! Resepi Ais Krim Pisang Berlapis Milo Dan Nestum

Afiqah Syamin - Jan 04, 2017

Penulis jelas yang sekarang ni sedang musim tengkujuh, tapi tidak bermakna anda harus 'berpuasa' dari menikmati hidangan manisan sejuk seperti…

Resepi Pembuka Selera: Pasta Cawan Berkuah Tomato Dengan Meatball Homemade
Makanan
0 shares23 views
Makanan
0 shares23 views

Resepi Pembuka Selera: Pasta Cawan Berkuah Tomato Dengan Meatball Homemade

Afiqah Syamin - Dec 22, 2016

Kita semua sedia maklum, orang Malaysia ni jarang nak hidangankan hidangan pembuka selera atau appetizer untuk tetamu andai menganjurkan majlis…

Resepi Bergambar : Jom Belajar Masak ‘Pajeon Kimchi Seafood’
Makanan
0 shares15 views
Makanan
0 shares15 views

Resepi Bergambar : Jom Belajar Masak ‘Pajeon Kimchi Seafood’

Malisa Aina - Nov 04, 2016

Biasa makan di kedai tapi tahu tak cara membuatnya? Baiklah, Pajeon merupakan lempeng Korea yang dibuat daripada adunan telur, tepung…

Mudah Dan Sedap! Resepi Kentang Fritters
Makanan
0 shares21 views
Makanan
0 shares21 views

Mudah Dan Sedap! Resepi Kentang Fritters

Izzah Azizah - Oct 26, 2016

Dah jemu dah rasa asyik dengan menu jejemput atau cekodok di petang hari? Wanista kongsikan satu resepi mudah iaitu kentang fritters…

2 Resepi Mudah & Berkhasiat Guna Produk Philips. Mari Belajar!
Makanan
0 shares29 views1
Makanan
0 shares29 views1

2 Resepi Mudah & Berkhasiat Guna Produk Philips. Mari Belajar!

Malisa Aina - Oct 25, 2016

Hari Makanan Sedunia adalah acara menggembirakan yang meraikan perkara yang menjadi kegemaran bersama semua rakyat Malaysia, iaitu makanan. Rasa gemar…

Resepi Serta Cara Buat Ikan Pekasam Paling Senang!
Makanan
0 shares16 views
Makanan
0 shares16 views

Resepi Serta Cara Buat Ikan Pekasam Paling Senang!

Afiqah Syamin - Oct 21, 2016

Alahai bila dah tiba hujung-hujung minggu ni, mulalah selera makan lain macam tu datang. Pekena selera kampung pun sedap juga…

Raikan Cahaya Deepavali Bersama 3 Resepi Payasam Dari Susu Fernleaf
Makanan
0 shares18 views
Makanan
0 shares18 views

Raikan Cahaya Deepavali Bersama 3 Resepi Payasam Dari Susu Fernleaf

Izzah Azizah - Oct 17, 2016

Sempena perayaan Deepavali yang bakal tiba 30 Oktober ini, jenama susu Fernleaf meraikan Deepavali dengan berkongsi resepi hidangan wajib sempena…

Mesti Cuba! Resepi Sambal Hitam Pahang
Resipi
0 shares25 views
Resipi
0 shares25 views

Mesti Cuba! Resepi Sambal Hitam Pahang

Afiqah Syamin - Oct 14, 2016

Selalu yang suka makan sambal-sambal ni orang yang ada darah Jawa. Senang kata, masyarakat Indonesia memang tidak boleh jika makan…

Resepi: Kek Pandan Berlapis Jeli
Makanan
0 shares23 views
Makanan
0 shares23 views

Resepi: Kek Pandan Berlapis Jeli

Afiqah Syamin - Oct 06, 2016

Pernah rasa kenikmatan apabila menyuap kek yang dilapisi dengan agar-agar yang berperisa asli pandan ke dalam mulut? Kek ini amat…

(Resepi) Ketupat Sotong, Makanan Tradisional Orang Terengganu
Makanan
0 shares8 views
Makanan
0 shares8 views

(Resepi) Ketupat Sotong, Makanan Tradisional Orang Terengganu

Izzah Azizah - Oct 03, 2016

Ketupat sotong ?! Pasti ada yang baru dengar mengenai hidangan ini, pelik benar yer sotong boleh jadi ketupat. Hahaha. Okay,…

Resepi Lasagna & Spaghetti Aglio Olio Pedas Mudah Untuk Si Peminat Makanan Itali!
Makanan
0 shares77 views
Makanan
0 shares77 views

Resepi Lasagna & Spaghetti Aglio Olio Pedas Mudah Untuk Si Peminat Makanan Itali!

Afiqah Syamin - Sep 29, 2016

Rasanya, ramai di sini yang gemar menikmati hidangan masakan Itali kan? Buat apa anda pergi bertandang ke restoran khas yang…

3 Resepi Ikan Tenggiri Untuk Ibu Yang Sedang Berpantang
Makanan
0 shares49 views
Makanan
0 shares49 views

3 Resepi Ikan Tenggiri Untuk Ibu Yang Sedang Berpantang

Izzah Azizah - Sep 22, 2016

Pasti ramai ibu mengandung sedang menunggu due date bukan ? Kelengkapan ibu dan bayi telah tersedia tapi bagaimana pula dengan…

Menyelerakan! Jom Belajar Masak ‘Mac n Cheese’ Resepi Kourtney Kardashian
Makanan
0 shares11 views
Makanan
0 shares11 views

Menyelerakan! Jom Belajar Masak ‘Mac n Cheese’ Resepi Kourtney Kardashian

Malisa Aina - Sep 20, 2016

Terkenal dengan mengamalkan diet organik yang sihat, Kourtney Kardashian berkata comfort food pilihannya adalah Mac and Cheese bersama daging bakon.…

Resepi Aiskrim Batang Sihat Dengan 3 Langkah Mudah
Makanan
0 shares26 views
Makanan
0 shares26 views

Resepi Aiskrim Batang Sihat Dengan 3 Langkah Mudah

Izzah Azizah - Sep 19, 2016

Seronoknya dapat makan aiskrim ketika cuaca panas. Bagi yang ingin menikmati aiskrim tetapi sibuk dalam menjaga kesihatan dan mengambil berat…

Resepi Murtabak Maggi : Murah, Sedap, Mudah
Makanan
0 shares93 views
Makanan
0 shares93 views

Resepi Murtabak Maggi : Murah, Sedap, Mudah

Izzah Azizah - Sep 16, 2016

Penulis dah bosan makan mee Maggi cara 'tradisional'. Apa agaknya cara terbaru nak masak mee segera? Dengar cerita mee Maggi…

Heboh Cari Pau Cendawan? Nah Wanista Kongsi Resepi
Makanan
0 shares109 views
Makanan
0 shares109 views

Heboh Cari Pau Cendawan? Nah Wanista Kongsi Resepi

Afiqah Syamin - Sep 08, 2016

Mula trending sejak bulan Ramadhan yang lalu, heboh dikatakan Bazar Ramadhan Putrajaya ada menjual pau berinti cendawan yang paling sedap!…

Jom Cuba Resepi Ayam Goreng KFC Rangup Tanpa Telur
Makanan
0 shares130 views
Makanan
0 shares130 views

Jom Cuba Resepi Ayam Goreng KFC Rangup Tanpa Telur

Malisa Aina - Aug 30, 2016

Jika salah seorang daripada keluarga anda mempunyai alahan telur, anda tidak perlulah bersedih. Ini ada satu resepi yang boleh anda…