Produk Baru Philosophy Guna Ekstrak Buluh Untuk Kulit Lembap Berseri

Mengalami masalah kulit berminyak? Tak tahu nak guna produk apa? Produk yang satu ini direka untuk kamu!

Kulit berminyak memang adakalanya memberi glowing semula jadi, tapi yang tak best bila extra glowing dan terasa tidak selesa dan bersinar-sinar, rasa tebal minyak di muka.

Jenama philosophy teruja untuk memperkenalkan dua produk baru yang dibuat bebas minyak dicipta untuk kulit kombinasi dan berminyak.

Philosophy Purity Made Simple Oil-Free

Rangkaian baru philosophy purity tampil dengan pembersih wajah dari formula ekstrak buluh, dan pelembap pula dibuat dari gabungan vitamin dan ekstrak buluh. Rejimen bebas minyak yang membersih, menyeimbang, menghidrat dan menganjalkan kulit secara mendalam tanpa lebih pengeringan.

Foto – Arkib Wanista

Keduanya diformulasikan dengan ekstrak buluh, yang terkenal dengan kualiti pematangan serta ganjaran kebaikan untuk kecantikan kulit wajah yang tidak diketahui.

Buluh, Bahan Popular Skincare K-Beauty

Tahukah, buluh menjadi antara bahan utama dalam produk penjagaan kulit, terutama rangkaian kecantikan Korea kerana sifatnya yang terpuji untuk kulit.

Menjadikan kulit berseri dan kenyal

Buluh kaya dengan kandungan silika, yang memberikan kulit anda cahaya berseri. Ia juga mempunyai manfaat penghidratan. Silika menghasilkan kolagen untuk kulit yang lebih kenyal dan awet muda.

Apabila digunakan secara berkala, produk dengan buluh sebagai bahan dapat menjadikan kulit anda lebih halus dan lebih lembut.

Kaya dengan sebatian penting

Ekstrak buluh kaya dengan sebatian seperti amino acids, flavonoids, yang merupakan antioksidan yang melindungi kulit daripada tekanan oksidatif. Sebatian ini penting dalam penjagaan kulit untuk melindungi dari sinaran UV.

Foto – Swiss Clinique

Melindungi kulit dari radikal bebas

Ekstrak buluh adalah antioksidan yang kuat, yang menjadikan kulit anda selamat daripada radikal bebas. Ia juga mengurangkan garis-garis halus dan menjadikan kulit anda lebih lembut dan lembap.

Menguatkan kulit

Jerawat merosakkan lapisan luar kulit yang melindunginya daripada bakteria dan pencemaran alam sekitar. Buluh menguatkan penghalang ini dan mengembalikan lapisan luar, sehingga memudahkan memerangi jerawat.

Pembersih Wajah

Pembersih baru bebas minyak dengan ekstrak buluh adalah langkah pertama untuk mencapai kulit matte yang sempurna.

Berharga RM106. Foto – Arkib Wanista

Tekstur gel berbuih yang menyegarkan menjadikan kulit terasa segar, tidak kencang dan selesa bila diaplikasikan. Pembersih ini sesuai untuk kombinasi dengan jenis kulit berminyak dan diformulasikan tanpa minyak, paraben, phthalates, formaldehydes, sls dan sles.

Pelembap Bebas Minyak

Pelembap bebas minyak dengan vitamin dan ekstrak buluh mengawal penampilan kilauan dan minyak berlebihan, untuk kulit kekal terhidrat.

Berharga RM133. Foto – Arkib Wanista

Mengalami penurunan penampilan lebihan minyak pada kulit tanpa pengeringan berlebihan sementara kulit terasa lebih matte dan seimbang.

Rangkaian ini boleh didapati secara eksklusif di semua kedai Sephora dan www.sephora.my mulai 1 Oktober.

buluhjenama philosophykulit berminyakphilosophy guna esktrak buluhphilosophy purity made simple oil-freephilosophy skincareproduk philosophy
Recommended