[ Info ] Answers-in-Law : Portal online undang-undang pertama di Malaysia, bayaran serendah RM1 sehari

Rakyat Malaysia daripada semua lapisan masyarakat kini boleh menikmati  akses bebas secara online mengenai nasihat undang-undang, perundingan, dan perwakilan mahkamah, melalui portal online undang-undang Answers-in-Law, Portal undang-Undang pertama seumpamanya dari Perbelanjaan Indemniti Perkhidmatan di Malaysia, yang dicipta khas untuk menangani keperluan bantuan guaman di kalangan orang awam. Answers-in-Law menyediakan platform untuk rakyat Malaysia yang mudah dengan harga yang berpatutan serta akses kepada perkhidmatan undang-undang melalui rangkaian firma-firma undang-undang bebas di seluruh Malaysia.

“Dengan Answers-in-Law, kita mahu memberikan rakyat Malaysia akses yang lebih besar kepada bantuan undang-undang dengan cara yang yang meyakinkan. Kami menawarkan perkhidmatan direktori interaktif undang-undang yang membantu pelanggan melalui firma undang-undang yang disediakan, yang mudah dan dalam jarak yang dekat, untuk keperluan segera. Answers-in-Law adalah perkhidmatan pertama di rantau ini yang menawarkan akses awam untuk perlindungan undang-undang, dan direka untuk meliputi sebahagian besar purata seseorang dalam keperluan undang-undang pada bila-bila masa yang diberikan, “kata Richard M. Devaraj, Pengasas Answers-in-Law.

Beliau turut menambah bahawa Answers-in-Law adalah bukanlah sebuah firma undang-undang dan ia juga tidak menggunakan peguam untukmenyediakan perkhidmatan undang-undang. Tetapi adalah satu saluran yang memudahkan akses pelanggan kepada firma undang-undang yang telah mendaftarkan firma mereka untuk mengambil bahagian dalam program ini.

“Selain itu, kita juga mahu memperkasakan pengetahuan kepada orang ramai  dan membantu mereka memahami dan mendapatkan gambaran yang lebih baik mengenai hal-hal perundangan. Majoriti rakyat Malaysia berada dalam kerugian apabila tidak mempunyai maklumat yang mencukupi tentang hak-hak mereka. Mereka keberatan untuk berunding dengan peguam untuk menjelaskan masalah dan perkara, kerana kos yang tinggi. Mereka juga cenderung untuk membincangkan perkara ini di kalangan mereka sahaja yang membawa kepada penyebaran maklumat yang salah.

Ramai rakyat Malaysia, mencari peguambagi perkara-perkara undang-undang seperti pembelian harta, menggubal dan menyemak dokumen undang-undang, dan menulis wasiat sudah tentu menjadi tekanan, menyaman untuk ganti rugi, perceraian, atau yang berkaitan dengan pertikaian pekerjaan , memilih seorang peguam boleh menjadi sukar.

Pakej Harga Answers-In-Law

Answers-in-Law disediakan bagi penduduk Malaysia yang berumur 18 tahun dan ke atas, melalui pilihan 3 pelan – Gold Eagle pada RM999.00 setahun, Silver Eagle pada RM459.00 setahun, dan Green Eagle pada RM299.00 setahun.  Program ini termasuk perkhidmatan seperti telefon, web-chatdan rundingan face-to-face, perwakilan mahkamah, merangka dokumen dan mengkaji, undang-undang perkhidmatan secara surat menyurat, penggubalan wasiat dan Kuasa Peguam, perkhidmatan undang-undang untuk transaksi harta, dan rundingan dan perkhidmatan pengantaraan. Answers-in-Law menjawab sebarang pertanyaan 09:00-17:00, Isnin hingga Jumaat, tidak termasuk cuti umum. Walau bagaimanapun, pelanggan boleh telefon atau e-mel Answers-in-Law atau log masuk ke laman sembang web mereka pada bila-bila masa dan meninggalkan mesej, yang akan dijawab dalam tempoh 24 jam pada hari bekerja berikutnya.

Kepakaran ditawarkan dalam Answers-In-Law

IKLAN

Firma undang-undang dalam kepakaranAnswers-in-Law menawarkan rangkaian dalam pelbagai bidang termasuk
Perbankan & Kewangan, Insurans, Kenderaan Motor Undang-undang, Undang-Undang Keluarga, Undang-undang Syariah, Pekerjaan & Perhubungan Tempat Kerja, Kecuaian Profesional, Jualan & Pembelian Kemalangan, Harta Tanah &
Kecederaan peribadi, Kebankrapan & Insolvensi, Perlindungan Pengguna, Penyewaan, dan Amanah, Wasiat &
Undang-undang probet.

Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.answersinlaw.com/

IKLAN
Answers-in-LawAnswers-in-Law provides Malaysians affordable access to legal servicesapa Answers-in-Lawlaw portalPortal online undang-undang MalaysiaPortal online undang-undang pertama di Malaysiaundang-undangwebsite undang-undang malaysia