Kecantikan

Untuk Beginner, Jom Jadi Cantik Dengan Carya Cosmetics

Sofie Azizlan
/
[so-fe]
Untuk Beginner, Jom Jadi Cantik Dengan Carya Cosmetics

Baru nak belajar bersolek tetapi tidak pandai? Untuk bersolek, kita perlu berani dan tidak takut mencuba. Pada entri kali ini, Carya Cosmetics telah mengeluarkan beberapa Makeup Kit yang sesuai digunakan sama ada pengguna baharu mahupun pengguna profesional.

IKLAN

Carya Cosmetics merupakan produk tempatan yang semakin melonjak namanya di dalam dunia solekan. Dengan beberapa produk yang diperkenalkan dan mudah digunakan tak kira sama ada Makeup Artist (MUA) mahupun gadis-gadis yang baru berjinak dalam menggunakan alat solekan.

Bagi gadis-gadis yang mula berjinak menggunakan alat solek, Carya Cosmetics telah memudahkan penggunanya dengan menyediakan beberapa kit bagi menjimatkan ruang, wang dan mudah dibawa ke mana-mana sahaja.

Foto – Carya Cosmetics

Makeup Kit ini dihasilkan bagi mereka yang mencari gabungan solekan mata, bibir, pipi dan kening. Di dalam kit ini juga turut mengandungi berus bibir dan berus yang mempunyai pelbagai fungsi yang boleh diguna pakai sebagai berus bronzer, highlighter dan blusher serta cermin bagi memudahkan pengguna Carya Cosmetics.

Makeup Kit ini merupakan kit yang lengkap terdiri daripada 3 jenis warna Lip Cream, 3 jenis warna Eyeshadow, Color Corrector, Eyebrow Powder, Bronzer, Highlighter dan Blusher.

COCOA CLASSIC MAKEUP KIT 

Cocoa Classic Makeup Kit. Foto – Carya Cosmetics

Bagi menghasilkan solekan yang natural, pengguna boleh menggunakan Cocoa Classic Makeup Kit kerana penggunaan warna-warna di dalam Makeup Kit tersebut merupakan warna yang seakan dengan warna kulit. Makeup Kit ini juga sesuai digunakan oleh pengguna yang ingin belajar bersolek dan pengguna yang tidak gemar akan mengenakan solekan yang tebal.

Soft & sweet make up look 💕Hanya menggunakan pallete Cocoa Classic je korang dah boleh dapat sweet & glowing look macam ni 😘—1 pallete comel yang complete dengan 3 warna Eyeshadow, ada 3 warna LIPCREAM, BRONZER, HIGHLIGHTER & BLUSHER . Siap dapat FREE EYE BROW PENCIL (worth rm49) & VELVET POUCH. ..Whatssap👇🏻‪http://www.wasap.my/+60109431635‬Nak tengok lebih banyak tutorial? Jom LIKE page ni 🌸https://www.facebook.com/Carya-Cosmetics-471797206976283/🌸 FOLLOW IGhttps://www.instagram.com/theurbanwardrobe.co/#MOTDcaryacosmetics #caryacosmetics #caryacosmeticslover #jomberCarya

Posted by Carya Cosmetics on Friday, December 13, 2019

IKLAN

Cocoa Classic Makeup Kit ini sering menjadi tumpuan gadis-gadis yang sedang meningkat dewasa terutamanya pelajar kerana Makeup Kit ini mudah diaplikasikan dan dapat menghasilkan kesan solekan yang segar dan natural. Menggunakan Makeup Kit ini juga dapat menjimatkan masa bagi pengguna yang baru belajar bersolek.

TRUFFLE DARING MAKEUP KIT

Truffle Daring Makeup Kit. Foto – Carya Cosmetics

Penggunaan Truffle Daring Makeup Kit dapat membantu pengguna dalam menghasilkan Warm Tone, Bold dan Smokey Makeup Look. Makeup Kit ini sesuai digunakan ketika menghadiri majlis  atau acara rasmi. Makeup Kit ini sering menjadi tumpuan wanita berkerjaya kerana Makeup Kit ini memberi karakter tersendiri kepada penggunanya.

Soft Smokey Look Tutorial

Jom tgk Kak Ya share mcm mana Aisha Liyana buat SOFT SMOKEY LOOK guna products drpd #caryacosmetics ni!- Product Details ;1. TRUFFLE DARING MAKEUP KIT2. DRAMATIC LIQUID EYELINER3. TEENY WEENY BRUSH SET -Kalau teringin nak cantik2 mcm Aisha Liyana ni bolehla whatsapp Kak Ya kat 0125142298 kayhh!

Posted by Carya Cosmetics HQ on Wednesday, April 3, 2019

TIPS!!

Untuk pengetahuan pengguna yang baru berjinak menggunakan alat solekan, terdapat beberapa tips yang boleh digunakan ketika bersolek, antaranya…

Foto – Carya Cosmetics
  • Eyeshadow

 

Foto – Simple Meets Bold

Pengguna boleh menggunakan Lip Cream, Bronzer, Highlighter, dan Blusher untuk menggantikan eyeshadow pallet yang terdapat di dalam Makeup Kit. Cara penggunaannya, pengguna hanya perlu calit sedikit pada pallet berkenaan menggunakan jari atau berus dan ratakan di kelopak mata. Untuk menghasilkan kesan eyeshadow mengikut minat, pengguna boleh melihat tutorial di Youtube untuk pemahaman yang lebih mendalam.

  •  Blusher
Foto – Carya Cosmetics

Pengguna boleh menggunakan Lip Cream sebagai blusher untuk mendapatkan warna blusher yang berlainan mengikut kesesuaian majlis atau penggunaanya. Pengguna boleh menggunakan jari dan ratakan di atas tulang pipi.

  • Corrector
Foto – Pinterest

Lip cream juga boleh bertindak sebagai corrector. Pengguna hanya perlu peka akan warna kulit dan perlu membaca untuk mengetahui warna yang sesuai digunakan sebagai corrector mengikut jenis warna kulit. Bagi mereka yang mempunyai kulit berwarna gelap, warna oren dan merah sesuai digunakan. Manakala bagi kulit yang berwarna cerah, warna yang disyorkan ialah peachy.

  • Eyebrow Powder
Foto – Pinterest

Untuk melukis kening, pengguna boleh menggunakan bronzer sebagai gantian kepada pensel kening. Pengguna hanya perlu menggunakan small angled brush untuk memudahkan dalam membentuk alis. Setelah bronzer telah diaplikasikan menggunakan small angled brush, pengguna perlu menggunakan spoolie untuk merapikannya.

Untuk melakukan pembelian atau maklumat lanjut, boleh ke Carya Cosmetics.