Kecantikan

Remajakan Kulit Lepas Raya Dengan Rutin Penjagaan Dari SK-II

Malisa Aina
/
call me Lisa and i'm just a simple girl
Remajakan Kulit Lepas Raya Dengan Rutin Penjagaan Dari SK-II

Ini testimonial jujur Wanista selepas menggunakan rangkaian produk berprestij SK-II demi kulit berseri bak kristal lepas Raya. 

“Kau raya ni, aku tengok balun semua makanan, langsung tak ada pantang larang. Tak takut ke kesan pada muka?”

“Iyelah orang cakap banyak sangat makan makanan berminyak, berlemak ni tak bagus untuk muka… sebab tu aku tanya?”

IKLAN

Sebanyak mana kita hidup untuk makan, kita menyedari bahawa beberapa makanan boleh menyebabkan lebih banyak bahaya pada kulit daripada yang kita tahu – terutamanya yang berminyak, manis dan masin boleh menyebabkan cela terbentuk. Jadi, sudah tiba masanya untuk meningkatkan rutin penjagaan kulit.

Rutin penjagaan adalah asas penting walaupun anda berada di dalam rumah sepanjang hari, kita kadang-kadang lupa untuk memanjakan kulit, walhal kita masih terdedah kepada pencemaran di dalam rumah. Terkadang kantung mata pun muncul kerana tidur terlewat larut. Sekiranya anda mencari penyelesaian untuk kulit remaja selepas Raya, mulakan dengan rutin penjagaan SK-II yang kami cadangkan ini.

Langkah Satu : Pembersih

SK-II Facial Treatment Gentle Cleanser (RM249)

     SK-II Facial Treatment Gentle Cleanser

Sekiranya kulit anda berasa sangat berminyak berikutan diet melampau sepanjang musim perayaan, maka langkah pertama menuju kulit yang lebih bersih dan cerah adalah pembersih wajah. Kegemaran kami adalah SK-II Facial Treatment Gentle Cleanser yang diformulasikan dengan PITERA™ dan White Willow Extract. Bahan-bahan ini membantu menghilangkan sel-sel kulit mati dan kekotoran yang menyumbat liang-liang, menjadikan kulit terasa lembut, licin dan bercahaya.

Langkah Dua : Esen

SK-II PITERA™ Essence a.k.a. Facial Treatment Essence (RM759)

SK-II PITERA™ Essence

Semasa berpuasa, kulit anda mengalami pelbagai perubahan kerana penghidratan dan pemakanan, yang mengharuskan anda untuk memberikan perhatian tambahan terutama ketika cuaca panas dan lembap. Untuk mendapatkan semua faedah rutin penjagaan kulit, anda memerlukan bahan magik ini.

Diformulasikan dengan lebih dari 90% PITERA™ – ramuan eksklusif untuk SK-II, SK-II PITERA™ Essence mengandungi lebih daripada 50 mikonutrien seperti vitamin dan mineral yang berfungsi agar kulit kelihatan bersinar dan jernih. Cara pakai, Wanista syorkan anda menepuk secara perlahan ke wajah sehingga kulit dapat menyerap semua kebaikan PITERA™. Anda akan menuju ke kulit yang jernih dalam masa yang singkat.

Baca review kami – Facial Treatment Essence

IKLAN

Langkah Tiga : Serum

SK-II GenOptics Aura Essence (RM838)

SK-II GenOptics Aura Essence

Adakah anda tahu bahawa tinggal di dalam rumah tidak bermaksud anda tidak terdedah kepada sinar UV yang berbahaya? Cerahkan kulit anda dengan serum yang disuntik dengan Prunus Extract dan Inositol.

Gabungan bahan-bahan ini berfungsi untuk membalikkan kerosakan kulit dari UV dan menghalang pembentukan melanin untuk melawan kulit kusam dan menghidupkan semula kulit yang letih.

Berikutan dengan rutin Ramadan di awal pagi dengan perhimpunan di Zoom, serum ini sangat sesuai untuk memulihkan cahaya di kulit anda. Untuk hasil yang optimum, gunakan satu titis serum pencerah di kulit pada waktu pagi dan malam.

Baca review kami – GenOptics Aura Essence

Langkah Empat : Pelembap

R.N.A Power Airy Milky Lotion (RM419)

SK-II R.N.A. Power Airy Milky Lotion

Bercakap mengenai dehidrasi kulit selama bulan puasa, penjagaan kulit tak akan lengkap tanpa pelembap. Pelembap adalah kunci untuk kulit kekal terhidrat. SK-II R.N.A. Power Airy Milky Lotion mungkin teksturnya ringan, tetapi produk ini lebih daripada itu.

Diformulasikan dengan Palmitoyl Pentapeptide-4 dan Chlorella Extract di samping RNArchitect Complex, ramuan ini berfungsi untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan pada kulit, sekaligus memberikan peningkatan hidrasi. Jika anda mahukan kulit yang betul-betul lembut dan awet muda, anda mesti dapatkan produk ini.

Baca review kami – R.N.A Power Airy Milky Lotion

Langkah Lima : Krim Mata

SK-II R.N.A Power Eye Cream Radical New Age (RM429)

SK-II R.N.A. Power Eye Cream Radical New Age

SK-II R.N.A Power Eye Cream Radical New Age sangat sesuai untuk meremajakan mata yang letih. Krim mata ini berfungsi melembapkan kulit di sekitar kawasan mata dan mengurangkan penampilan garis-garis halus kerana kekeringan.

Bonus : Mask

Facial Treatment Mask (RM372)

SK-II Facial Treatment Mask

Sekiranya kulit anda mengeluarkan isyarat SOS kerana kekurangan penghidaratan pada bulan Ramadan, topeng muka ini adalah penyelesaian yang sempurna. Nikmati sesi memanjakan diri dengan SK-II Facial Treatment Mask, yang disuntik PITERA™ untuk membantu memberikan penghidratan maksimum dan melancarkan kulit yang jernih.

Tips Jaga Muka Paling Mudah

Selain rutin penjagaan harian, penting untuk anda semua mengambil beberapa inisiatif ini untuk memastikan kulit kekal sihat luar dan dalam. Cantik di luar sahaja tidak memadai, kalau apa yang anda ambil dalam diet harian tidak betul. Sebagai contoh, muka punyalah jaga penuh tertib, tapi setiap hari mengambil makanan berminyak, pun tak guna juga ye…

Minum banyak air

64% daripada kulit anda adalah air, jadi jika anda tidak mendapatkan air yang cukup maka ia jelas kelihatan pada muka – mulalah terjadi kulit kering, kusam, paling teruk timbulnya jerawat.

Tidur cukup

Apabila kita tidur, badan kita dan kulit kita ketika itu dalam mod pembaikan. Dengan kata lain, waktu malam memberi kulit kita peluang untuk pulih dari sebarang kerosakan di siang hari.

Sayuran hijau

Lebih banyak sayuran yang anda masukkan dalam diet harian, lebih jelas kulit anda dan tubuh anda lebih sihat.

Adakah anda bersedia untuk kulit wajah muda remaja selepas Raya? Jangan biarkan kulit anda menderita dan tingkatkan rutin penjagaan kulit anda dengan pilihan produk SK-II yang telah kami cuba – anda pasti akan berterima kasih kepada kami nanti!

Dapatkan produk SK-II di kaunter terdekat anda atau beli semua produk ini online hanya dengan satu klik untuk memulai penjagaan kulit sekarang juga.

Artikel ini dibawakan oleh SK-II.