Tips - Kecantikan

Pakar Ajar Cuci Rambut Dengan Air Teh Hijau Untuk Rambut Kilat

Malisa Aina
/
love writing and Netflix so much
Pakar Ajar Cuci Rambut Dengan Air Teh Hijau Untuk Rambut Kilat

“Cantiknya rambut dia, lebat dan hitam berkilat!”

IKLAN

Kita sedia maklum aset wanita yang paling indah adalah rambutnya. Setiap wanita cenderung untuk mempunyai rambut yang cantik, lembut dan berkilat. Disebabkan itu, mereka sanggup berhabisan untuk rawatan terbaik demi penjagaan rambut yang sihat.

Tapi tahukah anda, ada setengah bahan semula jadi tidak kurang hebatnya, malah diakui keberkesanan oleh pakar rambut Mark Rosales yang juga merupakan penata rambut selebriti. Jejaka muda ini berkongsi satu rawatan kegemaran peribadi, yang menjanjikan rambut lebih sihat dan lembut.

Teh Hijau Bahan Utama

Sekiranya anda fikir teh hijau hanya terhad untuk minuman dan penjagaan wajah, anda pasti gembira mengetahui bahawa ia juga bagus untuk rambut!  Menurut Mark, sifat antioksidannya menjadikan kunci rambut bersinar dan bouncy. Teh hijau juga membantu mencegah keguguran rambut dan kelemumur.

Caranya dalam mangkuk, masukkan dua hingga tiga cawan air panas dan rendam tiga uncang teh hijau di dalamnya. Biarkan sehingga sejuk selama beberapa minit. Kemudian, gunakan air teh sebagai bilas terakhir untuk rambut anda selepas syampu dan perapi.

Urut perlahan-lahan kulit kepala anda selama beberapa minit agar peredaran darah berjalan lancar, kemudian bilas dengan air. Mark mengesyorkan mengulangi proses ini setiap satu hingga dua minggu untuk meningkatkan volume dan kilauan kunci anda.

Foto – Harvard University

Sekarang boleh cuba di rumah. Result jangan lupa kongsikan dengan kami.

Selamat Beramal!

IKLAN