Kesihatan

7 Produk Mandian Untuk Cegah Jangkitan Virus

Mas Idayu
/
I'm a lazy cat in the dreamland but with music and read Chinese novel as my battery, even a lazy cat can become a cannon folder to write its masterpiece!
7 Produk Mandian Untuk Cegah Jangkitan Virus

Ekoran penularan Covid-19 yang berlaku di Malaysia, pelbagai nasihat serta langkah-langkah keselamatan dan kesihatan telah diberikan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) dan pihak Kementerian Kesihatan Malaysia.

IKLAN

Pastinya rakyat juga tidak ketinggalan untuk melindungi diri dari segi dalaman dengan mengambil ubat-ubatan, vitamin dan juga makanan-makanan yang dapat melindung diri untuk menguatkan sistem imun diri. 

Tetapi bagaimana pula untuk kita melindungi diri dari segi luaran pula? Ini antara jenis-jenis produk yang boleh membantu kita untuk melindungi diri dari jangkitan bakteria dan juga virus!

#1 Dettol Original

Foto – Arkib Wanista

#2 Lifebuoy Total 10 Body Wash

Foto – Store To Buy

#3 Cosmoderm Tea Tree Oil Shower

Foto – Shopee Malaysia

#4 Antabax Antibacterial Shower Cream

Foto – Shopee

#5 Good Virtues Co Anti-bacterial & Refreshing Shower Cream

Foto – Shopee

#6 Aiken Naturally Antibacterial Shower Crème Extra Protection

Foto – Shopee Malaysia

#7 Protex Herbal Antibacterial Shower Cream

Foto – Guardian

Untuk mencegah dari jangkitan Covid-19, kita semua bukan saja harus menjaga jarak sosial. Malah penjagaan kebersihan diri juga harus di jaga dengan menggunakan produk mandian seperti antibakteria, untuk membantu melindungi diri dari serangan virus yang berpotensi membahayakan kesihatan diri dan ahli keluarga.

Di harap perkongsian ini, dapat membantu kamu membuat pilihan yang bijak bagi melindungi diri dan keluarga. Selamat beramal!