Makanan

Starbucks Cegah Covid-19 Guna Konsep ‘To-Go’

Mas Idayu
/
I'm a lazy cat in the dreamland but with music and read Chinese novel as my battery, even a lazy cat can become a cannon folder to write its masterpiece!
Starbucks Cegah Covid-19 Guna Konsep ‘To-Go’

Sebagai tanda sokongan, Starbucks mengikuti saranan kerajaan agar melakukan jarak sosial demi mencegah penularan Covid-19. Starbucks telah mengeluarkan notis senarai cawangan-cawangan yang di tutup dalam dalam tempoh 14 hari, yang bermula semalam 18 Mac sehingga 31 Mac 2020 ini.

IKLAN

Manakala bagi yang cawangan yang masih beroperasi, Starbucks menggunakan konsep ‘To-Go’ bagi mengurangkan interaksi antara pekerja Starbucks dan pelanggan.

Dengan konsep ini, pelanggan hanya dibenarkan membuat pesanan di Starbucks untuk di bawa pulang (takeaway), membuat pesanan menerusi Grab Food dan Food Panda serta menerusi pandu laju (drive-thru) bagi cawangan yang terpilih.

#Announcement Dear customers and friends, please take note of the latest update. Drive-Thru stores, takeaway*, GrabFood…

Posted by Starbucks Malaysia on Tuesday, March 17, 2020

Ini adalah senarai cawangan yang di tutup oleh Starbucks sepanjang tempoh 14 hari perintah kawalan dijalankan, bagi nama-nama yang tidak dinyatakan di dalam senarai di bawah bermaksud cawangan tersebut beroperasi seperti biasa.

IKLAN

Posted by Starbucks Malaysia on Tuesday, March 17, 2020

Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang Starbucks dalam tempoh perintah kawalan pergerakan ini, layari laman sesawang Starbucks dan laman Facebook untuk maklumat lanjut.

Amalkan jarak sosial, bersama kita cegah penularan Covid-19 dengan #StayAtHome semoga wabak ini segera reda.