Cinta & Perhubungan

Untung Wanita Rambut Pendek, Lelaki Lebih Tertarik Dekat Korang

Malisa Aina
/
love writing and Netflix so much
Untung Wanita Rambut Pendek, Lelaki Lebih Tertarik Dekat Korang

Lelaki lebih suka pada wanita berambut panjang… sekejap dulu mungkin tapi sekarang tidak lagi!

IKLAN

Wanita berambut panjang kelihatan lebih cantik dan ayu dan positif di mata semua orang, walhal yang rambut pendek dipandang negatif. Mereka dilabel tomboy dan berperangai kasar, langsung tak menampakkan imej feminin.

Malah, ada berpendapat lelaki lebih tertarik memilih si berambut panjang sebagai pasangan. Tapi satu kajian menunjukkan bahawa terdapat banyak sebab lelaki tertarik kepada wanita dengan potongan rambut pendek.

Lebih dapat perhatian

Gaya rambut pendek menonjol dari yang lain, jadi lelaki cenderung untuk melihatnya. Kebanyakan lelaki mempunyai keinginan dengan wanita rambut pendek, mengatakan bahawa rambut pendek tidak sepertinya gaya rambut yang panjang, yang menjadikannya istimewa.

Foto – Mirror

Sekiranya seorang wanita boleh memotong potongan pixie, semestinya dia boleh menjadi sangat menarik dan pasti akan menarik perhatian.

Mereka dapat perhatikan wajah dan leher anda

Lelaki percaya rambut boleh mengganggu dan menyembunyikan ciri-ciri unik pada wanita. Mereka mengatakan wajah dan leher adalah kualiti yang sangat menarik pada mereka, dan potongan rambut pendek membuatkan penampilan serta kecantikan wanita lebih memancar.

Foto – GC Images

Rambut pendek mengingatkan lelaki pada selebriti

Rata-rata selebriti terkenal pernah melakukan transformasi dengan potongan rambut pendek, dan ia mendapat reaksi positif bukan sahaja pada wanita bahkan lelaki juga. Setiap kali ditanya sama ada mereka suka dengan wanita berambut pendek, lelaki berkata ya dan suka memberikan contoh selebriti.

Foto – Magazine

Yang bagus untuk kita wanita, kerana kita tahu di mana untuk mendapatkan inspirasi.

Keyakinan

Tidak semua want sanggup bereksperimen dengan potongan rambut pendek. Ia memerlukan keberanian dan paling penting keyakinan. Lelaki tertarik kepada wanita dengan harga diri yang tinggi dan rambut pendek dengan segera membolehkan mereka tahu mengenainya.

IKLAN
Foto – Pinterest

Senang dijaga

Fikirkan berapa lama masa yang diperlukan untuk gaya potongan rambut panjang. Ia boleh menjadi pertempuran yang sebenar dengan proses pengeringan, melurus, kerinting dan segala macam kos produk penggayaan sahaja terdengar tidak masuk akal untuk lelaki.

Foto – Wallpaper Flare

Senang cerita mereka pening apabila manita mengambil masa terlalu lama untuk bersiap – rambut lain hal, nak stailkan tudung juga punya masa. Jadi, kesimpulannya gaya rambut pendek adalah win-win scenario.

Bererti wanita ambil peduli akan penampilan

Gaya rambut pendek tidak berlaku secara tidak sengaja. Sekiranya seorang wanita pergi ke tahap yang tertentu untuk memilih transformasi drastik untuk dirinya sendiri dan mengekalkannya, itu bermakna dia menjaga diri sendiri. Ini sangat penting bagi lelaki, kerana ia menunjukkan bahawa seorang wanita berminat untuk menjaga penampilannya.

Foto – Blue Tit London

Tidak kisahlah rambut panjang atau pendek, tepuk dada tanya selera. Kenali si dia dahulu dan bukannya melihat fizikal semata.

Selamat Beramal!