Info Menarik

Artis Malaysia Jadi YouTuber, Ini Antara Content Terbaik Untuk Kita Subcribe

Mas Idayu
/
I'm a lazy cat in the dreamland but with music and read Chinese novel as my battery, even a lazy cat can become a cannon folder to write its masterpiece!
Artis Malaysia Jadi YouTuber, Ini Antara Content Terbaik Untuk Kita Subcribe

Sekarang trend artis Malaysia menjadi YouTuber semakin menjadi-jadi, ramai artis-artis tempatan mula berjinak-jinak menggunakan platform YouTube untuk menjadi YouTuber. Menariknya, saluran YouTube yang mereka cipta juga sangat menarik menyebabkan ramai orang mengikuti saluran tersebut.

IKLAN

Bagi kamu yang ingin mencari kandungan-kandungan yang bukan saja menarik tetapi juga bermanfaat di YouTube, di sini penulis senarai beberapa nama-nama artis yang berbaloi untuk kamu subcribe!

#1 Aina Abdul

Saluran YouTube: [Aina Abdul]

Aina Abdul antara artis tanah air generasi muda yang telah menjadi YouTuber Malaysia, semua video-video yang dihasilkan dan dikongsikan di saluran YouTubenya sangat menarik! Aina banyak berkongsi lagu cover yang hits di saluran YouTubenya.

Jadi jika kamu berminat mendengar lagu-lagu cover yang gempak serta ingin belajar mengenai muzik, kamu boleh subcribe YouTube Aina Abdul!

Foto – Arkib Wanista

#2 Daiyan Trisha

Saluran YouTube: [Daiyan Trisha]

Daiyan Trisha juga merupakan antara artis YouTuber terkenal di Malaysia, Daiyan sering memuatnaik video-video lagu cover yang best-best. Malah jumlah tontonan di salurannya juga sangat banyak. Selain itu, Daiyan juga banyak berkolaborasi bersama seniman muzik yang berbakat di saluran YouTubenya.

Jika kamu mahu mendengar lagu original Daiyan berserta lagu cover yang hebat, subcribe YouTube Daiyan sekarang!

IKLAN
Foto – Arkib Wanista

#3 Elly Mazlein

Saluran YouTube: [Dunia Elly Mazlein]

Minat nak tahu kisah harian kak Lina pom pom? Kamu boleh subcribe saluran YouTubenya iaitu Dunia Elly Mazlein. Elly atau lebih mesra dengan nama kak Lina ini, semakin giat berkongsi video kehidupannya di YouTube.

Bagi yang berminat nak tahu rencah kehidupan artis veteran kita ni, jangan lupa subcribe!

Foto – Arkib Wanista

#4 Sheila Rusly

SaluranΒ  YouTube: [Sheila Rusly]

Kamu minat memasak dan berminat nak belajar resepi masakan baru? Maka saluran YouTube Sheila Rusly adalah yang terbaik untuk kamu ikuti dan subcribe! Sheila Rusly banyak berkongsi resepi masakannya di saluran YouTubenya.

Oleh itu, siapa yang nak belajar memasak, saluran ini adalah tok gurunya!

Foto – Arkib Wanista

#5 Heliza Helmi Dan Hazwani Helmi

Saluran YouTube: [The Helmis]

Heliza dan Hazwani Helmi merupakan selebriti dan juga aktivis kemanusiaan Malaysia, saluran YouTube mereka mengandungi perjalanan dua beradik di negara bergolak, Syria.

Heliza dan juga Hazwani juga bukan sahaja berkongsi video-video aktivis kemanusian, mereka juga berkongsi video-video berunsur nasihat, lagu cover dan pelbagai tutorial yang menarik.

Comfirm tak rugi subcribe saluran YouTube The Helmis ni.

Foto – Arkib Wanista

Bonus

#6 Laudya Cynthia Bella

Saluran YouTube: [LCB Channel]

Meski Laudya Cynthia Bella bukan artis tempatan, tetapi dirinya merupakan antara YouTuber yang terkenal dan diikuti ramai peminat di Malaysia. Rata-rata kandungan video di saluran YouTube Bella ini mengandungi video tutorial, tips, nasihat, produk baru, lagu cover dan juga kehidupan hariannya.

Serius tak rugi kamu follow saluran YouTube si Bella ni!

Foto – Arkib Wanista

Jadi apa tunggu lagi, jom subcribe saluran YouTube mereka sekarang. Bukan saja video-video yang dikongsikan menarik, malah kita juga dapat menimba pengetahuan.

Mana satu YouTuber kegemaran kamu?