IKLAN
Kecantikan

Tak Pakai Mekap Pun Cantik, Ni Yang Aktres Emilia Clarke Letak Pada Muka

Malisa Aina
/
Individu yang suka menulis dan layan Netflix.
Tak Pakai Mekap Pun Cantik, Ni Yang Aktres Emilia Clarke Letak Pada Muka

Berkenan betul melihat keindahan wajah aktres British Emilia Clarke dalam filem Last Chrtismas bersama hearthtrob Henry Golding.

IKLAN

Fizikal genit, wajahnya segar dan berseri, rambut pendek ikal mayang, bibir mungil merah jambu, kening lebat semuanya nampak cantik dan terletak. Pada pendapat penulis, wajah Emilia Clarke dalam Last Christmas bercirikan solekan semula jadi dan tidak berat. Patutlah kulitnya sentiasa berseri dan bersih.

Foto – Time

Sesuai sangat untuk Hari Kekasih yang kebetulan jatuh pada bulan Februari, hanya mengenakan solekan natural ala ‘rosy pink’, kamu dah menawan bagaikan si Emilia Clarke. Barulah cik abang makin sayang!

Dalam satu temu bual, aktres 32 tahun ini berkongsi tips istimewa yang diamalkannya untuk kulit wajah kekal berseri adalah dengan melakukan urutan dan rutin penjagaan wajah dengan tekun.

Urutan Wajah Untuk Kekal Remaja

Kata Emilia untuk urutan wajah, dia cenderung melakukannya pada pagi atau petang sebagai sebahagian daripada rutin penjagaan kulit. Dengan itu dia akan mendapat manfaat tambahan daripada produk yang digunakan. 

Untuk pengetahuan anda, terdapat banyak cara urutan muka yang boleh anda amalkan sebagai contoh, gunakan tulang ketuk jari (tulang bonggol) atau ibu jari untuk mengurut seluruh permukaan wajah untuk merangsang sel dan otot bawah kulit. Ini akan meningkatkan serta melancarkan peredaran darah dan oksigen ke atas wajah anda. Hasilnya, kulit anda lebih menyerlah dan berseri.

Foto – Best Health Magazine

Dipercayai, rutin urutan wajah harian ini mampu menegang kerana ia berfungsi merangsang otot wajah, sekaligus menghalang kedutan dan sebarang masalah penuaan kulit.

Cleanse, Tone & Moisturise

Emilia percaya kepentingan penjagaan kulit. Dia senang dengan penjagaan kulit yang mudah tetapi berkesan. Memadai dengan hanya tiga asas penting – cleansing, toning dan moisturising dilakukan setiap hari.

Kata Emilia, ibunya sangat titik berat soal penjagaan kulit dan dia sendiri diajar dari usia yang sangat muda untuk membersihkan wajah secara rutin.

IKLAN

Aktres yang pernah diberi gelaran paling seksi menyukai produk Clinique iD Tone Up Gel, di mana ia berfungsi dengan sempurna pada wajah malah tidak remeh seperti produk lain yang memerlukan terlalu banyak step. Yang ini hanya perlu aplikasi ke wajah dan ‘dah siap’, ia bukan sahaja memberi seri, mencerah malah merawat kulit lagi.

Foto – vdonglim_my

Kita sedia maklum semua orang mempunya jenis kulit yang berbeza, jadi bagusnya Clinique iD anda boleh customized mengikut masalah sendiri. Anda hanya perlu hadirkan diri ke kaunter kecantikan Clinique dan lakukan sesi konsultasi yang disediakan.

Clinique iD mempunyai 20 pilihan kombinasi yang semuanya bergantung kepada masalah kulit – jenis yang kering, berminyak, penat akibat tekanan serta banyak lagi. Yang best, anda akan diberi sample untuk mencuba produk terlebih dahulu, jadi mana tahu berkesan dengan kulit.

Wajah Cantik Dengan Solekan Natural

Clinique iD Tone Up Gel dengan kata mudah produk penambahbaikan kepada produk laku keras Clinique Dramatically Different Moisturizer. Pelembab dengan formula yang telah teruji oleh dermatologi, mencampurkan bahan hidrasi yang bebas minyak dengan bahan-bahan penguat kulit. Pelembab seharian yang membantu kulit terlihat lebih muda.

Apa yang bagus pada Clinique iD? Kita sedia maklum, sebaik sahaja melangkah keluar rumah, kita mula terdedah kepada punca masalah kulit – bayangkan sahaja cuaca yang tidak menentu, lagi pula debu kotoran akibat pencemaran serta gaya hidup yang sibuk. Keadaan ini semua akan memakan kulit wajah dan menjadikan pori tersumbat, kulit semakin kasar, kering dan mengalami dehidrasi.

Foto – Pinterest

Disebabkan itu, Clinique iD menjanjikan penghidratan bebas minyak 8 jam, ditambah Transforming Tint Release Technology™ yang mampu memperbaiki kondisi kulit dan menjadikan tona kulit lebih cerah dan sekata, malah ada penampakan kesan ‘rosy glow’ yang menjadi idaman gadis melayu.

Lagi pula untuk gadis melayu yang suka sangat mekap tebal semata-mata mahu kelihatan seperti artis. Lepas ini tak payah lakukan itu semua kerana produk ini bersifat sebagai asas mekap dan pelembap. Jadi, korang dapat sekali manfaat merawat, melembap, mencerah dan paling penting mencantikkan. Malah, solekan ‘no makeup look’ dapat dikecapi tanpa rasa sangsi.

Perlu diingat bahawa tampil natural bukan bererti wajah bebas riasan cumanya cara solekan lebih ringkas. Agar tetap terlihat segar dan berseri, kamu boleh layangkan sedikit pemerah pipi pada kedua belah pipi. Pilih warna-warna yang lembut seperti merah jambu atau peach. Untuk gincu pula, sesuaikan dengan rona nude atau merah jambu (warna-warna yang buat anda nampak muda) yang padan dengan semua tona kulit. Ala tiru saja cara si Emilia, confirm akan puas hati!

Foto – www.clinique.com.my

Tahniah buat Emilia Clarke atau nama sebenarnya Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke yang baru sahaja dilantik sebagai duta antarabangsa Clinique. Sebelum membintangi filem Last Christmas, nama aktres British ini mula dikenali menerusi filem romantik penuh tragis Me Before You. 2019 menyaksikan tahun cemerlangnya apabila dia tersenarai dalam 100 individu berpengaruh oleh Majalah Time.

Jadi, kalau nak cantik berseri seperti Emilia Clarke, pergi ke kaunter Clinique sekarang untuk dapatkan sesi konsultasi, anda boleh semak lokasi di [SINI]. Lagi satu yang best, jika anda menunjukkan artikel ini kepada Konsultan Clinique di kiosk terpilih, anda akan mendapat sample ekslusif, sah dalam bulan Februari sahaja.

Apa tunggu lagi, jom ke Clinique sekarang.

Selamat Beramal!