Makanan

Alami Sentuhan Rasa Jepun Sempena Krismas Ini, Di NOBU KL

Mas Idayu
/
I'm a lazy cat in the dreamland but with music and read Chinese novel as my battery, even a lazy cat can become a cannon folder to write its masterpiece!
Alami Sentuhan Rasa Jepun Sempena Krismas Ini, Di NOBU KL

Sempena musim cuti sekolah serta hari krismas yang bakal tiba pada hujung tahun ini, Nobu Kuala Lumpur menyediakan menu istimewa buat anda dengan sentuhan rasa masakan dari Jepun. Pelbagai pilihan menu yang lazat dan menarik sedia di hidang bagi menyambut kedatangan krismas dan juga meraikan kedatangan tahun baru.

IKLAN

Bermula pada 21 sehingga 25 Disember 2019, Nobu Kuala Lumpur menawarkan harga istimewa untuk Krismas Omakase dengan harga RM560++. Hidangan yang di reka khas oleh Chef Ekskutif Philip Leong bersama kumpulannya bakal memberikan pengalaman sambutan krismas dengan twist masakan dari negara matahari terbit ini.

Foto – Arkib Nobu KL

Manakala bagi tawaran untuk Tahun Baru Omakase pula akan bermula pada 28 Disember sehingga 1 Januari 2020 dengan 7 hidangan menu istimewa pada harga RM628++. Nikmati makanan yang lazat sambil melihat pancaran bunga api sempena sambutan tahun baru di Nobu Kuala Lumpur akan memberikan pengalaman berharga buat anda!

Seleksi Menu Krismas Omakase (21 – 25 Disember 2019)

Santenmori

Hidangan Santenmori bersama beberapa seleksi makanan laut premium yang segar seperti botan ebi dan truffle lazat! Bukan itu sahaja, oyster yang di balut bersama toro serta kepingan emas caviar bersama shiso salsa membuatkan kecur air liur di buatnya!

Foto – Arkib Nobu KL

Braised Wagyu Cheek

Daging pipi lembu wagyu yang lembut di masak dengan teknik masakan yang unik serta kreativiti hidangan yang menarik menambahkan rasa selera. Hidangan daging pipi wagyu ini di temani bersama epal salsa, puri labu dan jus.

Foto – Arkib Nobu KL

Christmas Tree

Hidangan menu Christmas Tree ini tampil bersama mousse teh hijau, tofu bavarian dan juga sos butterscotch yang lazat!

Foto – Arkib Nobu KL

Seleksi Menu Tahun Baru Omakase (28 Disember 2019 – 1 Januari 2020)

Steam Abalone

Menu steam abalone ini di hidangkan bersama salad kale dengan dressing bijan hitam yang istimewa khas untuk sambutan tahun baru 2020.

Foto – Arkib Nobu KL

Seared Lobster

Menu hidangan udang karang yang di masak bersama ponzu pedas, yacon dan minyak cilantro memberikan rasa segar dan unik.

IKLAN
Foto – Arkib Nobu KL

Kagami

Bagi hidangan kagami ini pula ia di datangi dengan coklat putih, mousse karamel, kek span putih bersama aiskrim labu yang lazat.

Foto – Arkib Nobu KL

Jika anda ingin membawa ahli keluarga mahupun rakan-rakan untuk menyambut krismas ataupun tahun baru, restauran Nobu KL adalah tempat yang terbaik untuk di kunjungi. Bukan saja pelbagai menu hidangan yang lazat-lazat menanti, malah anda akan di temani bersama panorama Kuala Lumpur yang memukau mata.

Untuk tempahan di Nobu KL, telefon 03-2164 5084 atau WhatsApp 019-389 5085.

Jom rai krismas dan tahun baru di Nobu KL!