Kecantikan

5 Produk Anti-Penuaan Paling Bagus Pilihan Wanista

Malisa Aina
/
Individu yang suka menulis dan layan Netflix.
5 Produk Anti-Penuaan Paling Bagus Pilihan Wanista

Anda percaya atau tidak jika kami katakan bahawa anda boleh mengawal penuaan anda?

IKLAN

Sebenarnya, jika anda rasa muda, anda sentiasa kekal muda! Penuaan juga dapat dikawal oleh anda sendiri jika anda amalkan rutin harian yang sihat.

Rutin disini bermaksud amalan diet yang seimbang dan sihat, pengambilan Vitamin E – dikatakan bagus untuk mengurangkan kedutan dan bintik-bintik hitam, senaman, murahkan memberi senyuman, urutan kulit untuk keanjalan dan paling penting mendapatkan produk anti-penuaan paling berkesan di wajah.

Foto – The Independent

Cara Memilih Krim Anti-Penuaan

  • Ahli dermatologi mengesyorkan anda membeli produk yang mengandungi bahan seperti berikut:
  • Retinoids (vitamin A derivatif) menggalakkan perolehan sel, merangsang pengeluaran kolagen, dan membantu untuk sekatakan nada kulit.
  • Peptides membantu untuk memperbaiki kerosakan kulit.
  • Antioksidan seperti vitamin C dan E membantu dalam memerangi radikal bebas (molekul tidak stabil yang boleh melakukan kerosakan besar pada sel anda).
  • Hyaluronic acid, ceramides, shea butter dan hidrator lain boleh meningkatkan dan mengunci kelembapan, yang akan membantu mengurangkan kesan menjengkelkan bahan anti-penuaan.

Produk Anti-Penuaan Terbaik Untuk Memerangi Kedutan

Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream

Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream yang berfungsi sebagai krim pelembap harian mewah ini diperkaya dengan konsentrasi khusus digelar Amino-petide Complex -membantu menggalakan pertumbuhan sel kulit baru, lapisan demi lapisan manakala Hydra-Firming Complex pula mampu mengekalkan keremajaan kulit. Proses pemulihan akan bertindak secara lembut, tidak memedihkan malah setiap sapuan adalah dijamin tidak melekit mahupun berminyak seperti krim jenama lain.

Foto – Target

SK-II R.N.A Power Essence

Rata-rata pengguna menjelaskan kulit mereka kelihatan lebih lembut, sekata dan berisi (tidak lagi cengkung kerana faktor penuaan). Kulit menjadi licin, segar dan jelas bersinar pada keesokan harinya selepas guna pada malam hari. Satu botol mengurangkan penampilan liang dan garis-garis halus untuk kulit yang kelihatan muda dan sihat.

Foto – SK-11

Neutrogena Hydro Boost Hyaluronic Acid Face Cream

Neutrogena Hydro Boost adalah krim pelembap berasaskan air yang popular memberikan penghidratan maksimum untuk pelbagai jenis kulit, terutamanya kombinasi, kering, dan penuaan. Walaupun tekstur gel menyerap dengan cepat, formula memanfaatkan kuasa asid hyaluronik untuk menghidratkan kulit anda lebih lama selepas aplikasi sahaja.

Foto – eBay

Roc Retinol Correxion Deep Wrinkle Anti-Aging Retinol Night Cream

Produk ini mempunyai retinol yang diperlukan untuk merawat dan mencegah kedutan, bersama-sama dengan bahan penghidratan yang berkesan untuk minimumkan kerengsaan yang kebanyakan dialami produk mengandungi retinol.

Foto – ROC Skincare

Caudalie PREMIER CRU The Rich Cream

Krim ini menenangkan dan melembabkan kulit sambil memerangi tanda-tanda penuaan. Menurut Heidi Waldorf, MD, seorang profesor klinik dermatologi di SIcahn School of Medicine, Mount Sinai, kerana kandungan bahan kaya antioksidan (seperti vitamin C dan E), peptides, niacinamide, shea butter, dan hyaluronic acid, krim ini bekerja dengan baik.

IKLAN
Foto – Lovelyskin

Siapa kata produk anti-penuaan tidak boleh mula digunakan pada usia awal? Kamu mungkin berfikir bahawa ia adalah sedikit berlebihan untuk memulakan rutin penjagaan kulit anti-penuaan pada usia muda, tetapi percayalah mengambil langkah berjaga-jaga lebih awal memberi impak besar kepada bagaimana kulit anda akan kelihatan pada masa depan.

Baca : Produk Anti-Penuaan: Kajian Terkini Buktikan Ini Usia Ideal Untuk Pratikkannya

Selamat Beramal!