IKLAN
Kecantikan

Rambut Gugur Boleh Rawat Dengan Syampu NO.1 Korea, Ryo!

Malisa Aina
/
Individu yang suka menulis dan layan Netflix.
Rambut Gugur Boleh Rawat Dengan Syampu NO.1 Korea, Ryo!

Rambut Gugur, semua orang mengalaminya. Cuma yang kritikal bila kamu bangun dan terlihat segumpal rambut di bantal. Terus rasa panik melanda, bukan? Bagaimana mahu merawatnya?

IKLAN

Ryo, jenama syampu terkemuka di Korea Selatan dan juga jenama syampu pemenang pelbagai anugerah telah melancarkan produk terbarunya dalam Siri Penjagaan Rambut Gugur – Scalp Deep Cleansing Scaler EX dan Ryo Hair Loss Care Essence.

Scalp Deep Cleansing Scaler EX dan Ryo Hair Loss Care Essence. Foto – Arkib Wanista

Menariknya kedua-dua produk ini apabila digunakan bersama, berkesan dalam memerangi keguguran rambut. Ketua Pereka Rambut Ryo, Jeong Seok menjelaskan bahawa rambut yang sihat bermula dengan kulit kepala yang sihat dan penjagaan kulit kepala sangat penting untuk memastikan rambut tetap sihat dan dengan itu menghalang keguguran rambut.

“Ryo percaya bahawa mencapai keseimbangan yang harmonis antara “Yul (rambut) – Ryo (kulit kepala)” adalah penting dalam mencapai rambut berkilat yang sihat tetapi masalah rambut harus terlebih dahulu ditangani dari kulit kepala. Oleh itu, rawatan Ryo tetap fokus pada kulit kepala, “kata Jeong Seok.

Keistimewaan Scalp Deep Cleansing Scaler EX dan Ryo Hair Loss Care Essence

Scalp Deep Cleansing Scaler EX, RM59.90 – Scaler EX diperkenal sebagai langkah pertama dalam penjagaan rambut untuk membantu wanita mengekalkan kulit kepala yang sihat. Diperkukuh dengan bahan botani, pembersihkan mendalam berfungsi dengan pelbagai cara termasuk:

  • Menghilangkan sel-sel kulit mati mengunakan bahan-bahan yang berasal dari BHA.
  • Membersihkan sebum yang berlebihan dengan menggunakan surfaktan yang diperoleh secara semulajadi dalam formula.
  • Menenangkan kulit kepala menggunakan ekstrak buah berangan dan menyejukkan kulit kepala menggunakan minyak peppermint yang diperoleh secara semulajadi. Fungsi ini memberikan kelegaan kepada kulit kepala terutamanya semasa cuaca panas dan lembap.
  • Memperkukuh dan menyuburkan rambut dari akar ke hujung menggunakan ekstrak ginseng.
Foto – Arkib Wanista

Ryo Hair Loss Care Essence, RM74.90 – Ryo Hair Loss Care Essence adalah satu lagi rawatan kulit kepala yang berkesan menawarkan khasiat akar rambut. Ia menggabungkan satu teknologi Amorepacific yang mengekstrak Ginseng Korea sebanyak 20 kali lebih kuat tanpa rawatan panas supaya ramuannya dapat memberikan keberkesanan penuh. Terdapat lima sebab mengapa Hair Loss Care Essence adalah rawatan yang berkesan:

  • GinsenEX ™ yang menghasilkan ginsenosoksida yang sangat pekat.
  • Teknologi pengekstrakan yang dipatenkan mengekalkan manfaat penuh ginseng.
  • Sangat berhati-hati memilih ginseng mengikuti tahap saponin tertinggi.
  • Formulasi Herbal Kompleks dengan gabungan bahan-bahan semulajadi seperti teh hijau, licorice (akar manis) dan halia.
  • Bebas daripada ramuan haiwan, pewarna sintetik, minyak mineral, Triethanolamine dan Polyacrylamide.

Scaler Deep Cleansing Scaler EX dan Ryo Hair Loss Care Essence sudah tersedia di semua Watsons dan Hermo bermula Julai 2019.