Kecantikan

Wajah Tampil Jelita Menerusi Picocare Laser ONE DOC!

Mas Idayu
/
I'm a lazy cat in the dreamland but with music and novel as my battery, even a lazy cat can become cannon folder to write its masterpiece!
Wajah Tampil Jelita Menerusi Picocare Laser ONE DOC!

One Doc Medical (ONE DOC) merupakan dermacare pilihan number satu dalam bidang laser dan aesthetik. Terkini ONE DOC menaik tarafkan kecanggihan teknologi laser dengan menggunakan Picocare 450 laser by WONTECH yang merupakan salah satu peneraju utama di Korea Selatan dalam peralatan laser dan aesthetik.

IKLAN
Foto: One Doc Medical

Dengan kerjasama diantara ONE DOC dan WONTECH memberikan nafas baru bagi penggunaan teknologi di dalam industri laser dan aesthetik. Selain itu, melalui penggunaan teknologi terbaru ini, ia dapat menjimatkan dari segi kos dan rawatan yang di jalankan lebih selamat tanpa sebarang pembedahan serta keberkesan pada kulit wajah dapat di lihat dengan menerusi satu sesi rawatan sahaja!

Rekaan inovatif laser Picocare 450 ini mendapat pengikhtirafan daripada US-FDA atau Food and Drug Administration United States dalam memberikan rawatan laser terpantas untuk kulit.

Apa Itu Picocare?

Foto: One Doc Medical PICOCARE 450 Laser)

Untuk pengetahuan semua Picocare juga dikenali sebagai Gold Standard bagi penggunaan teknologi laser. Di tambah pula dengan kepantasan sebanyak ‘450 picosecond (ps) pulse duration’ yang menjadi signafikan bagi melihat hasil rawatan dengan hanya dalam satu sesi rawatan sahaja. Berbanding lawatan laser tradisional yang memerlukan tiga kali sesi rawatan bagi melihat hasilnya.

Foto: One Doc Medical Picocare 450 Laser)

Rawatan One Doc Pico Laser

Untuk makluman semua, rawatan One Doc Pico Laser ini di khaskan bagi merawat kulit yang bermasalah seperti:

  • Melasma
  • Sun Damage
  • Bintik Hitam dan Penuan
  • Jerawat dan Parut Jerawat
  • Tona Kulit Tidak Sekata dan Kesan Gelap
  • Masalah Tekstur Kulit
  • Garis Halur, Kedutan dan Liang Pori yang Besar

Dengan pelbagai variasi masalah jenis kulit seperti yang di nyatakan di atas, ONE DOC memperkenalkan rawatan yang paling berkesan iaitu HEXA Laser Induced Optical Breakdown (LIOB).

Dengan menggunakan kaedah dari LIOB menerusi ‘450ps pulse duration’, masalah pada kulit wajah seperti pigmentasi kulit dapat di singkirkan. Selain itu, rawatan ini juga mencetus penghasilan kolagen dan sekaligus meningkatkan keanjalan kulit wajah, pigmentasi dan liang roma.

Foto: One Doc Medical

Untuk mendapatkan rawatan mengikut jenis dan masalah kulit, anda boleh melayari laman web ONE DOC (SINI) bagi melihat outlet-outlet mereka di seluruh negara. Atau anda juga boleh membuat panggilan (+6018-2100886) bagi mendapatkan rundingan atau pertanyaan.

Di harap bagi yang memiliki masalah kulit, anda dapat berjumpa dengan pakar dermatologi yang bertauliah seperti One Doc Medical ini! Selamat mencuba.

IKLAN