Kecantikan

Rawat Rambut Wanita Berhijab Guna Rejoice “Hjab Perfection Series”

Afiqah Syamin
/
Bukan hipster atau hijabista, cuma seorang gadis yang cintakan tradisi, bersifat feminin dan amat menghargai setiap bait lirik dalam lagu dan muzik ciptaan Coldplay. Fesyen? Sangat obses dengan karya rekaan Teuta Matoshi Duriqi, Oscar de la Renta dan Dolce & Gabbana ❤️
Rawat Rambut Wanita Berhijab Guna Rejoice “Hjab Perfection Series”

Hijab merupakan simbol dan identiti keagamaan yang ramai ditonjolkan para muslimah di Malaysia. Namun begitu, saban hari, masalah rambut kian mengganggu fokus harian individu sekaligus menjadikan pemakaian hijab tidak dinikmati sepenuhnya.

IKLAN

Dipengaruhi suhu panas serta pengudaraan tidak startegik di dalam hijab, kulit kepala dan helaian rambut bisa ditimpa malang menjadikan kelemumur semakin bermaharajalela di samping mengundang keguguran apabila kulit kepala dan akar umbi rambut menjadi lemah hari demi hari.

Elfira Loy selaku duta Rejoice Hijab Perfection. Foto -Arkib Wanista

Justeru sempena menyambut bulan mulia, Rejoice mahu tampil mengangkat darjat wanita berhijab dengan memperkenalkan satu siri rangkaian syampu istimewa yang dipanggil “Hijab Perfection Series” untuk membaik pulih keadaan rambut wanita yang perlu bertudung lebih 8 jam sehari.

Sumber: Rejoice

Apa yang menarik, syampu yang memiliki formula 3 dalam 1 ini mampu menghapus kelemumur secara lebih teratur dan bersih, menyejukkan kulit kepala dengan elemen Menthol serta bauan aroma bunga kasturi manakala kekusutan rambut pula boleh diperbaiki dengan sensasi yang mengekalkan kehalusan rambut lembut sepanjng hari biarpun perlu disanggul lama dalam tudung.

Foto -Arkib Wanista

Untuk keterangan lanjut, sila klik [facebook.com/rejoicemalaysia].