Kesihatan

Asyik Mengadap Skrin, Suplemen Ni Jamin Rawat Kesihatan Mata

Malisa Aina
/
Seorang individu yang sukakan spotify, netflix, sneakers, dan gincu.
Asyik Mengadap Skrin, Suplemen Ni Jamin Rawat Kesihatan Mata

Sinar Biru.

Mungkin kebanyakan daripada kita mungkin pernah mendengar tentang sinar biru dan mengetahui kesan buruknya kepada mata.

Sinar biru merupakan sebahagian daripada spektrum sinar nampak, menjadikannya kira-kira satu pertiga daripada jumlah sinar nampak. Dalam alam semulajadi, sumber utama sinar biru datang daripada sinar matahari. Hari ini, sumber-sumber buatan manusia bagi penggunaan ruang dalaman kian meningkat. Ia termasuk lampu pendarfluor dan pensinaran LED serta paparan skrin bagi peranti mudah alih, komputer dan televisyen skrin leper.

Foto – Health

Akibat Pendedahan Berlebihan

  • Katarak
  • Impak negatif terhadap sel-sel retina yang sensitif sinar
  • Kemerosotan makular, menjadikan individu buta
  • Gelombang sinar biru bertenaga tinggi itu menyumbang kepada masalah ketegangan mata digital, sehingga sukar untuk fokus
  • Pendedahan berlebihan sebelah malam menyebabkan kesukaran tidur
  • Sukar untuk melelapkan mata
  • Keletihan pada siang hari

Perkenal BRAND’S® Lutein Essence

BRAND’S® Lutein Essence yang merupakan tonik kesihatan di pasaran yang menawarkan formula Diamond untuk melindungi mata daripada pendedahan berlebihan terhadap sinar biru. BRAND’S® Lutein Essence diperbuat daripada ramuan-ramuan terpilih yang dipatenkan dan merupakan satu-satunya pati yang diformulasikan secara saintifik untuk manfaat penjagaan mata di pasaran. Ia merupakan suplemen kesihatan ideal bagi membantu anda menangani masalah ketegangan mata digital yang disebabkan oleh pancaran sinar biru.

Foto – Arkib Wanista

BRAND’S® Lutein Essence mengandungi nisbah 10mg:2mg lutein dan zeaxantin, dua jenis karotenoid yang membentuk pigmen kuning ke merah yang biasanya boleh ditemui pada sayur-sayuran dan tumbuhan lain dalam persekitaran semulajadi. Dalam persekitaran semulajadi, lutein dan zeaxantin mampu menyerap sinar tenaga yang berlebihan untuk menghindar kerosakan pada tumbuhan-tumbuhan akibat pendedahan sinar matahari yang berlebihan, khususnya daripada sinar biru. Diperbuat daripada ekstrak blackcurrant dengan Vitamin E yang menyediakan bahan antioksida, BRAND’S® Lutein Essence membantu meningkatkan aras keselesaan mata.

Produk BRAND’S® Lutein Essence boleh didapati di semua farmasi dan pasar raya besar dengan harga runcit RM41 untuk sebuah pek yang terdiri daripada enam botol 60ml.

BACA  Sakit Kencing Berdarah, Orang Perempuan Sila 'Alert'!