Fesyen

Trend 2019 : Gayakan Rambut Dengan Aksesori “Hairpins” Ala Blackpink Jennie

Malisa Aina
/
Introvert yang hujung minggu dihabiskan dengan melayan Netflix. Nak tahu tentangnya, pergi ke @lisaabdghani..
Trend 2019 : Gayakan Rambut Dengan Aksesori “Hairpins” Ala Blackpink Jennie

Anda perasan atau tidak, trend hairpins telah membuat kemunculan semula sejak rahun lepas dan tidak menunjukkan tanda-tanda perlahan ke tahun ini.

Akhir-akhir ini, ramai selebriti dilihat telah memakai hairpins sebagai jalan pintas untuk menaikkan seri penampilan.ย Pemilihan pin juga pelbagai, bobby pin mudah ke pin yang dihiasi dengan batu permata, mutiara, labuci serta bermacam lagi agar terlihat cantik kemas di sudut tepi rambut.

Foto – HubPages

Dikalangan peminat K-Pop, trend ini berleluasa sejak Blackpink Jennie acapkali dilihat menggayakan hairpins ketika mempromosikan single Solo. Tidak hanya kelompok K-Pop, bahkan tular di Korea sehingga setiap produk hairpins diletak nama “Jennie Pin”, semata-mata demi melakukan perniagaan mereka. Hebat bukan penangan Jennie.

Untuk lebih lanjut bagaimana kita boleh menggunakan hairpins di rambut, lihat beberapa idea dari selebriti cantik di bawah…

Gigi Hadid

Girls’ Generation Seo Hyun

Sarah Lahbati

Alex Gonzaga

Girls’ Generation Hyo Yeon

View this post on Instagram

..๐Ÿฆ‹ . . #hyostyle

A post shared by hyoyeon kim (@watasiwahyo) on

Sofia Andres

Bea Alonzo

f(x) Luna

Satu lagi yang bagus tentang aksesori hairpins boleh elakkan rambut bersepah di wajah tanpa perlu mengikat ponytail, topknot dan bun.