Kesihatan

Wanita Jangan Bagi Pasangan Anda Pakai Skinny Jeans, Kerana…

Malisa Aina
/
Individu yang sukakan spotify, netflix, gincu.
Wanita Jangan Bagi Pasangan Anda Pakai Skinny Jeans, Kerana…

Kalau perempuan yang pakai memang cantik tetapi yang lelaki hurmmm terasa pelik pula.

Kenapa? Skinny jeans tidak selesa, tidak baik untuk kesihatan bahagian intim si lelaki dan langsung tidak menarik.

Pada penulis, lelaki tidak patut memakai skinny jeans melainkan dia sememangnya kurus.

Alasan #1 Skinny Jeans Tidak Selesa

Jangan mengorbankan keselesaan untuk tampak segak bergaya. Anda mungkin sanggup membuat kompromi tertentu untuk gaya anda – tetapi tidak sepatutnya membiarkan badan anda “mati lemas” dalam pakaian yang sangat ketat. Hal ini terbukti melalui tinjauan terhadap 2,000 lelaki British yang 30% mengakui mereka mengalami ketidakselesaan daripada skinny jeans dan 40% menyatakan bahawa mereka sanggup nampak stailo daripada memilih keselesaan.

Foto – Pinterest

Kenapa skinny jeans tidak selesa? Anda mungkin boleh meneka dari definisinya – jeans yang sangat ketat dari pinggang ke pergelangan kaki.

Alasan #2 Kesihatan Bahagian Intim Terjejas

Tahukah kamu, skinny jeans sebenarnya boleh mencederakan ‘alat sulit’ si lelaki.

Ini disahkan oleh Dr. Hilary Jones dari jenama yang berpangkalan di Sweden, TENA – yang mengkhususkan diri dalam produk untuk orang dewasa yang menderita kencing/gangguan kusta. Menurutnya, beberapa isi kesihatan yang boleh disebabkan skinny jeans termasuk;

Foto – Soompi
  • Jangkitan saluran kencing (yang membawa kepada aktiviti lebih atau kelemahan pundi kencing)
  • Kiraan sperma yang lebih rendah (kerana sentuhan berliku atau kekurangan ruang pernafasan berfungsi dengan baik)
  • Jangkitan kulat (kerana terlalu ketat boleh menyekat aliran udara ke badan – yang menyebabkan peluh berat di sekeliling pangkal paha)

Alasan #3 Skinny Jeans Tak Menarik

Alasan yang mudah, skinny jeans tidak membuatkan si lelaki menarik tapi hanya menyesakkan mata. Anda mahu seluar anda memaparkan siluet berbentuk V, tetapi skinny jeans cenderung untuk memanpatkan kaki anda lurus ke bawah dari pinggul.

Foto – dhgate.com

Lagi sekali kenapa tidak menarik? Bayangkan saja bagaimana mata orang tiba-tiba tertumpu kepada bahagian crotch sehingga ke peha, lutut dan betis, ia terasa agak ‘heavy’ dan kurang menyenangkan. Bukan itu sahaja, skinny jeans menjadikan kaki anda kelihatan lebih pendek daripada sepatutnya kerana ia compress bahagian pinggang ke kaki anda.

Setuju tak kaum lelaki? Klau tak percaya, tanya pada orang tersayang, mereka suka atau tidak anda pakai skinny jeans. Takut silap hari bulan anda yang menarik perhatian orang ramai…

BACA  Bagaimana Cara Nak Kurangkan Gagap Ketika Bercakap?