Kembara

Inilah Rupa Hotel Mewah Baharu Di Kuala Lumpur!

Afiqah Syamin
/
Bukan hipster atau hijabista, cuma seorang gadis yang cintakan tradisi, bersifat feminin dan amat menghargai setiap bait lirik dalam lagu dan muzik ciptaan Coldplay. Fesyen? Sangat obses dengan karya rekaan Guo Pei, Oscar de la Renta dan Dolce & Gabbana ā¤ļø
Inilah Rupa Hotel Mewah Baharu Di Kuala Lumpur!

Berdiri megah berhampiran Pavilion Kuala Lumpur, Hotel yang diberi nama Bayan Tree Kuala Lumpur ini akhirnya membuka pintu kepada umum dan menampilkan 55 buah bilik dengan rekaan dalaman yang serba mewah yang bersaiz di antara 51 meter persegi hingga 200 meter persegi.

Foto -Arkib Wanista

Berlatarkan pencakar ikonik KLCC dan Menara Kuala Lumpur, hotel ini pastinya bersedia untuk menyambut kehadiran tetamu yang butuhkan waktu rehat sensasi dalam persekitaran bandar dalam suasana nyaman dan mempersona.

Sumber: bayantree.com

Menawarkan pengalaman penginapan ala dalam hutan, fasiliti di dalam bilik adalah termasuk minyak pati serta pancuran air jenis chromotherapy untuk nikmat percutian berganda.

Foto -Arkib Wanista

Bukan itu sahaja, perkhidmatan makanan dan minuman yang ditawarkan pihak hotel juga bertaraf antarabangsa dengan seleksi hidangan pastri Perancis, peluang menikmati hidangan minum petang di tingkat 53 bangunan hotel serta aneka sajian grill dan makanan laut di tingkat 58. Buat yang suka bercanda, kunjungi tingkat 59 iaitu tingkat paling atas pada bahagian bumbung hotel yang disediakan sebagai bar.

Foto -Arkib Wanista

Istimewa buat si pencari ketenangan, kunjungi spa yang mempraktikan teknik-teknik urutan dan rawatan ketenangan eksotik berpaksikan kepada penggunaan bahan-bahan dari alami.

Foto -Arkib Wanista

Sebagai harga pengenalan, bilik hotel mewah di Bayan Tree Kuala Lumpur boleh diinap pada harga RM878. Kalau teringin hendak berbulan madu di sini dengan pasangan korang pun boleh juga!