Info Menarik

Kuasa ‘Viral’ Dan Aset Wajah Kacak, 4 Lelaki Ini Terus Jadi Popular

Izzah Azizah
/
suka pakai sheet mask and on my way to achieve glass skin. Instagram / Twitter @izzahabaziz
Kuasa ‘Viral’ Dan Aset Wajah Kacak, 4 Lelaki Ini Terus Jadi Popular

Sesungguhnya kita dapat menafikan kuasa viral. Pantang ada yang pelik ada sahaja yang mahu dikongsi meluas segenap alam. 

IKLAN

Kita lupakan kisah viral awek cendol atau yang terbaru awek hilang lipstick (Google sendiri). Kita tumpukan pula kepada kaum lelaki yang berjaya mengubah gaya hidup mereka dengan kuasa viral. Untung ya hanya dari berwajah kacak mereka berjaya mendapat kerjaya yang popular. 

Siapa mereka? 

#1 Arshad Khan

Gara-gara memiliki renungan mata yang tajam, lelaki yang bekerja sebagai penjual air teh terus diambil kontrak sebagai model! Bukan sahaja renungan memikat jiwa malah warna biru mata daya penarik sebenar. Kini Arshad tidak lagi menarik air teh tapi berjalan di pentas peragaan. Bertuah badan! 

Foto – arkib Wanista.com

#2 Nicky Libert

Pemuda ini dapat kerja dengan agensi model Elite hanya kerana gambarnya dimuatnaik di Instagram. Tak sampai seminggu gambarnya di upload, Nicky kemudian dapat panggilan untuk bekerja dibawah syarikat modelling terbabit. Rasa tak puas melihat wajah kacak Nicky ini. Alahai, dulunya Nicky hanya buruh binaan. Anda boleh stalk dia di akaun Instagram nickylibert90.

Foto – arkib Wanista.com

#3 Jeremy Meeks

Penjenayah paling tampan, aha! Tak sangka boleh berubah hidup 360 darjah dari seorang banduan selama dua tahun dipenjara kini dia dikeliling selebriti ternama seperti Nicki Minaj, Paris Hilton dan ramai lagi. Selepas gambar mugshot tersebar di internet, Jeremy menerima banyak tawaran sebagai model. Psstt.. Jeremy dahulunya penjenayah yang menyimpan senjata api dan melakukan keganasan. 

Foto – arkib Wanista.com

#4 Dr. Say

Kecoh satu Malaysia bila ada doktor sakit puan yang handsome! Salah lah, rupanya Doktor Say berkhidmat sebagai pegawai perubatan, gambar yang jadi viral itu hanya kebetulan sahaja. Tak dapat dinafikan wajah kacak Dr. Say buat ramai tertawan dan dia sendiri pernah bekerja sebagai model. So, memang tak hairanlah dia mempunyai body yang wow~. Sekarang Dr. Say bukan setakat doktor, model malah dah jadi panel dalam rancangan talkshow kesihatan. 

Foto – arkib Wanista.com

Penulis rasa okay sahaja kalau viral sebab kacak, cantik atau punya bakat luar biasa. Jangan viral sebab lakukan perkara entah apa-apa sudahlah. Btw, ada lagi tak jejaka viral yang penulis tertinggal? Kalau ada, mohon komen dan share ya dengan penulis.

RUJUKAN 1 &

IKLAN