Cinta & Perhubungan, Sponsored

Ingin Bulan Madu Yang Paling Menjimatkan? Wanista Tunjuk Cara…

Malisa Aina
/
suka menulis dan layan Netflix
Ingin Bulan Madu Yang Paling Menjimatkan? Wanista Tunjuk Cara…

Bulan madu memang seronok tapi terseksa bila tidak dirancang dengan baik. Pergi ke sesuatu tempat tanpa sebarang perancangan hanya memeningkan kepala.

IKLAN

Lagi satu hal apabila wang dibelanjakan ketika perancangan hari bahagia, bagaimana saja nak bergembira untuk bulan madu? Jangan bimbang, itu tidak bermakna bahawa anda perlu melupakan bulan madu romantis. Ikut sahaja petua ini dan anda bukan sahaja dapat menjimatkan wang tetapi tetap memastikan bahawa bulan madu anda dalam keadaan yang menenangkan.

#1 Bajet
Foto – Press Pass Latino

Bincang dengan pasangan anda dan tentukan berapa banyak wang yang boleh anda belanjakan ketika bulan madu dan berpegang padanya. Seterusnya, tentukan jenis bulan madu yang anda suka, contohnya pantai, hutan atau bandar. Dengan menentukan jenis bulan madu yang anda suka, anda akan dapat menentukan anggaran yang diperuntukkan. Sebagai contoh, perjalanan berbulan madu di bandar mungkin akan menelan kos lebih, yang datangknya dari kos makanan, bayaran masuk ke tempat bersejarah dan pelbagai lagi.

#2 All-inclusive resorts
Foto – www.clubmed.com.my

Satu cara untuk jimat adalah menginap di resort yang menyediakan kesemua pakej. Contoh seperti Club Med, yang punya segalanya, termasuk makanan dan aktiviti dan pelbagai lagi kemudahan lain. Dengan cara itu, anda tidak perlu risau tentang apa-apa semasa bulan madu, anda hanya perlu menikmati dan menghabiskan masa bersama sahaja.

#3 Tawaran terakhir
Foto – Flynn Travel & Tours

Satu lagi cara untuk mendapatkan tawaran terbaik adalah melalui tawaran terakhir. Hotel dan syarikat penerbangan sentiasa membuat promosi di saat akhir, jadi inilah masa untuk anda dan pasangan buru harga tiket dan hotel tersebut. Walaubagaimanapun, jika anda memilih untuk menggunakan transaksi ini, anda perlu bersiap sedia untuk menerima segala kemungkinan yang berlaku, mungkin anda tidak mendapat lokasi atau hotel yang dingini.

#4 Connection itu penting
Foto – Uratex

Ini berpotensi menjadi cara yang dapat menjimatkan wang. Jika anda mempunyai kawan atau saudara yang bekerja di hotel, seriously anda sangat beruntung. Jika mereka bekerja di sebuah hotel, kemungkinan anda akan mendapat diskaun kakitangan yang akan menjadikan hotel lebih murah. Walaupun nikmat sebegini sangatlah mustahil tetapi kadang-kadang ia boleh berlaku. Orang kata kalau ada rezeki, adalah…

#5 Perancang perkahwinan
Foto – Family Sites Catalog

Paling mudah bebas daripada tekanan. Apa yang anda perlu lakukan hanya memberitahu anggaran dan jenis-jenis bulan amdu yang anda minat. Mereka akan dapat menawarkan pelbagai pakej bulan madu yang lebih murah daripada menempah secara berasingan. Bukan itu sahaja, dengan kepakaran dan pengalaman mereka, anda boleh yakin bahawa pilihan yang mereka akan beri membawa kepuasan. Kalau nak lagi mudah, anda boleh mendapatkan rundingan percuma dengan perancang perkahwinan di Wedding.com.my tanpa sebarang ikatan!

Ternyata dengan tips bernas ini, anda pasti akan dapat menikmati bulan madu yang terbaik bahkan tanpa pening memikirkan akaun bank. Untuk lebih banyak pakej perkahwinan atau untuk mengetahui trend perkahwinan terkini, lawati Wedding.com.my sekarang!

IKLAN