Hiburan

Akibat Muka Berjerawat, Kendall Jenner Dikritik Teruk

Izzah Azizah
/
suka pakai sheet mask and on my way to achieve glass skin. Instagram / Twitter @izzahabaziz
Akibat Muka Berjerawat, Kendall Jenner Dikritik Teruk

Semalam berlangsungnya acara anugerah Golden Globe ke-75 dan buat julung kalinya para selebriti dan bintang ternama menyarung sepersalinan berwarna hitam tanda protes terhadap gangguan seksual yang melanda industri perfileman Hollywood.

BACA: Bintang Hollywood Pilih Warna Hitam di Karpet Merah Golden Globe Kerana…

Model ternama Kendall Jenner juga hadir dalam acara tersebut dan seperti biasa kelihatan seksi dan menarik dalam gaun rekaan Giambattista Valli Haute Couture. 

Foto – CelebMafia

Namun apa yang menganggu pandangan ialah keadaan kulit beliau yang nampak menderita akibat masalah jerawat. Terlihat di kedua belah pipi Kendall jerawat yang timbul dan tekstur kulit yang tidak sekata akibat bekas parut jerawat. Akibatnya ramai mengkritik terutamanya haters yang tunggu masa sahaja untuk menjatuhkan reputasi Kendall Jenner. 

Foto – Getty Images
Foto – Getty Images

Tidak tunggu lama, Kendall kemudiannya memuatnaik tweet untuk membalas semula kritikan yang dilemparkan terhadapnya dengan menulis.

Tweet tersebut mendapat perhatian dan rata-rata bersetuju dengan pendapat Kendall. Tidak bermakna muka berjerawat atau apa sahaja masalah kulit anda perlu berhenti melakukan perkara yang anda suka. 

Memang tak baiklah siapa yang sesuka hati mengutuk keadaan kulit orang lain. Walaupun supermodel sekalipun, Kendall Jenner tetap manusia biasa. 

SUMBER