Kesihatan, Makanan

Susu Anlene Heart-Plus Kunci Kesihatan Jantung Yang Baik

Izzah Azizah
/
suka pakai sheet mask and on my way to achieve glass skin. Instagram / Twitter @izzahabaziz
Susu Anlene Heart-Plus Kunci Kesihatan Jantung Yang Baik

Jenama susu Anlene dan duta rasmi Dato’ Sheiila Majid menyeru rakyat Malaysia untuk menjaga kesihatan jantung mereka dengan memberi perhatian pada 3 Tinggi iaitu kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi dan tahap gula darah yang tinggi

Dengan itu, pelancaran susu tepung formula baru Anlene HEART-PLUS dikhaskan membantu menjaga kesihatan jantung berikutan statistik tahap kesihatan kesihatan Malaysia yang membimbangkan. 

Menurut dari Professor Dr. Chee Kok Han, Pakar Kardiologi Hospital Universiti Malaya:

“Hampir satu daripada dua rakyat Malaysia mempunyai kolesterol yang tinggi, hampir satu daripada tiga mengalami tekanan darah tingii, satu daripada enam mengalami diabetes Jenis 2 dan hampir satu daripada empat pesakit jantung berumur kurang daripada 50 tahun.”

Foto – Anlene

Anlene HEART-PLUS mengandungi MoveMax dan HeartMax nutrien bagi membantu menjaga kesihatan jantung disamping juga menyokong pergerakan. Ia juga termasuk Sterol Tumbuhan, Omega 3 (DHA & EPA) dan kalium kebaikan seperti:

  • Sterol tumbuhan membantu mengurangkan kolesterol dalam darah
  • Kalium membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  • Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa asid lemak Omega 3 mungkin membantu mengurangkan trigliserida atau lemak dalam darah. 
Foto – Anlene

Anlene Heart-Plus kini boleh didapati di kedai-kedai utama di seluruh negara. Untuk maklumat lanjut mengenai Anlene Heart-Plus dan tips menjaga jantung yang sihat, layari Facebook Anlene Malaysia di www.facebook.com/AnleneMalaysia dan laman sesawang di www.anlene.com.my 

Komen Anda