Berita & Isu Semasa

Neelofa & Vivy Jadi Individu Paling Berpengaruh, Hadiri Sidang Kemuncak Forbes Asia 2017

Afiqah Syamin
/
Bukan hipster atau hijabista, cuma seorang gadis yang cintakan tradisi, bersifat feminin dan amat menghargai setiap bait lirik dalam lagu dan muzik ciptaan Coldplay. Fesyen? Sangat obses dengan karya rekaan Teuta Matoshi Duriqi, Oscar de la Renta dan Dolce & Gabbana ❤️
Neelofa & Vivy Jadi Individu Paling Berpengaruh, Hadiri Sidang Kemuncak Forbes Asia 2017

Tahniah diucapkan buat dua fashionista Malaysia yang berjaya tersenarai sebagai 30 Under 30 Asia di bawah kategori Runcit dan E-Dagang iaitu selebriti Neelofa dan Pengasas gedung fesyen atas talian gergasi Fashiovalet, Vivy Yusof!

IKLAN

Sehubungan itu, Neelofa dan Vivy diundang untuk turut serta menghadiri sidang kemuncak Forbes yang berlangsung semalam di Manila, Filipina. 

Kedua-dua usahawan wanita itu tersenarai dalam Forbes 30 Under 30 Asia 2017 yang turut mengumpulkan 300 individu hebat lain sekitar rantau Asia dalam beberapa bidang tertentu.
Sidang kemuncak ini turut menyatukan kesemua pemain industri masing-masing bagi berkongsi pengalaman dan bertukar pendapat.

Fashion Valet merupakan antara laman beli belah atas talian yang semakin berkembang di rantau Asia dengan lebih 400 jenama fesyen berjenama di bawahnya. 

IKLAN

Manakala produk Naelofar sehingga kini telah terjual di lebih 35 buah negara termasuk Chelsea, London.

Semua individu yang menerima penghargaan itu berusia di bawah 30 tahun dan dipilih oleh para penilai yang merupakan antara tokoh terkemuka dalam bidang mereka masing-masing.

What a warm welcome in Manila. Say hi to Paolo! @forbesasia #sorrypaolosayadahkahwin

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof) on

Turut termasuk dalam senarai 30 Under 30 Asia itu ialah Kavin Bharti Mittal dari India, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Hike Messenger, Josiah Humphrey & Mark McDonald (Australia, Pengasas Bersama Appster), Suboi (Vietnam, artis Hip Hop) Liu Wen ( China, Supermodel Antarabangsa), Chenyao Zhou (China, Rakan Kongsi di Longling Capital), Gibran Huzaifah Amsi El Farizy (Indonesia, Pengasas eFishery), Yuki Shimahara (Jepun, Pengasas LPixel Inc), Daroath Phav (Kemboja, Pengarah WaterSHED), Hyungcheol Lim dan Goeun Choe (Korea Selatan, Pengasas Bersama Gameberry).

SUMBER 1 & 2