Acara, Info Menarik

[Acara] 16 Julai Ini Ada Pertandingan Makan Manggis Besar-Besaran!

Izzah Azizah
/
suka pakai sheet mask and on my way to achieve glass skin. Instagram / Twitter @izzahabaziz
[Acara] 16 Julai Ini Ada Pertandingan Makan Manggis Besar-Besaran!

Furley’s Mangosteen Day kembali lagi tahun ini dengan pelbagai aktiviti menarik bersifat pendidikan dan kekeluargaan dengan tema buah-buahan! Dibawakan oleh Furley Bioextracts yang mengadakan pertandingan makan buah manggis paling terbesar didunia, pengalaman maya dan banyak lagi aktiviti berteraskan eksperimen dan interaktif bakal dijalankan di Taylor’s University Lakeside Campus pada 16 Julai 2017. 

IKLAN

Mangosteen Day diadakan bersama kerjasama Taylor’s University Bioscience Department sebagai tanda penghargaan kepada warisan tempatan iaitu, manggis. Hari itu akan mengetengahkan pelbagai manfaat kesihatan mengenai dari ekstra manggis.

Furley’s Mangosteen Day. Foto – arkib Wanista.com

Pengunjung berpeluang mempelajari pelbagai fakta menarik dan aktiviti yang semuanya berkaitan dengan manggis. Ibubapa dan anak-anak boleh menyertai bengkel membuat sabun dan ais krim dari buah manggis.

Furley’s Mangosteen Day diadakan di 16 Julai 2017, Ahad di Taylor’s University Lakeside Campus bermula 9 pagi hingga 3 petang. Anda boleh mendaftar di laman Facebook https://www.facebook.com/furleybio/.