Uncategorized

Gaya Solekan Gincu ‘Berlemuih’ Ini Akan Buat Anda Geleng Kepala 10 Kali

Afiqah Syamin
/
Bukan hipster atau hijabista, cuma seorang gadis yang cintakan tradisi, bersifat feminin dan amat menghargai setiap bait lirik dalam lagu dan muzik ciptaan Coldplay. Fesyen? Sangat obses dengan karya rekaan Teuta Matoshi Duriqi, Oscar de la Renta dan Dolce & Gabbana ❤️
Gaya Solekan Gincu ‘Berlemuih’ Ini Akan Buat Anda Geleng Kepala 10 Kali

Sudah menjadi lumrah sejak azali, gincu itu harus dioles rapi mengikut garisan asli bentuk bibir. Jika mahu mewujudkan ilusi bibir tebal sekalipun, ia perlu digaris dengan rapi menggunakan pensil bibir terlebih dahulu melebihi sedikit sahaja dari garisan asli bibir.

IKLAN

Namun, trend yang satu ini boleh dikira ‘gila’ apabila gincu sengaja dibiarkan comot mengelilingi kawasan bibir seolah-olah gincu itu sengaja dikesat agar meninggalkan kesan noda unik.

Sumber: Jeff Spicer/Getty Images Entertainment/Getty Images

Trend ciptaan jenama kosmetik terkemuka MAC yang digelar “Lollipop Lipstick” ini semakin mendapat perhatian sejak mula digayakan pada acara Minggu Fesyen London (London Fashion Week) baru-baru ini.

Mungkin nampak okay, tapi macam ada sesuatu yang tidak masuk akal…

…dan ada pula yang sudah mengikut trend itu.

Mula diperkenalkan ketika persembahan fesyen London Fesyen Week tempoh hari untuk jenama fesyen Preen By Thornton Bregazzi…

IKLAN

Sorry not to sorry, macam bibir bengkak kena sengat dengan tebuan je…

Macam Joker pun ada!

Ramai sebenarnya yang tak puas hati dengan trend ni…

https://twitter.com/ayers_chastity/status/837135942129500160?ref_src=twsrc%5Etfw

Jadi, apa pendapat anda tentang trend ni? Kalau nak cuba, boleh guna tips ni di bawah ni :P

https://twitter.com/Hanishx/status/837106903591182337?ref_src=twsrc%5Etfw

SUMBER 1 & 2