Gossip Tempatan, Hiburan

Nur Fathia Mengaku Terlalu Ekstrem Melakukan Perubahan

Izzah Azizah
/
suka pakai sheet mask and on my way to achieve glass skin. Instagram / Twitter @izzahabaziz
Nur Fathia Mengaku Terlalu Ekstrem Melakukan Perubahan

Sudah setahun si cantik manis pelakon Nur Fathia mengenakan hijab.

IKLAN

Namun disebalik itu dia mengaku dirinya berubah dengan begitu ekstrem dengan terlalu terlalu menjaga perlakuan, perbuatan serta pemakaiannya di awal fasa perubahan.

“Saya mengaku ketika mula-mula saya berubah mengenakan hijab, saya terlalu ekstrem dalam menjaga pemakaian, perbuatan serta perlakuan saya.

“Lama kelamaan, saya rasakan perkara tersebut tidak boleh terjadi dengan begitu cepat kerana takut hati saya memberontak di kemudian hari.

“Kini saya sudah faham yang Islam itu mudah. Saya mula mengubah perkara tersebut dan saya melakukan perubahan secara perlahan-lahan.

“Saya memang belum sempurna sebagai seorang muslimah namun saya berubah ke arah perkara yang baik walaupun perubahan itu berlaku dengan perlahan,” kata Fathia kepada Astro Gempak.

Tambah Fathia, dia juga tidak terasa hati dengan sikap peminatnya yang kadangkala memberi teguran terhadap caranya berpakaian.

“Saya memahami yang mereka menegur kerana mereka sayangkan saya. Walaupun kadangkala teguran yang diterima melampau, saya menerimanya dengan hati terbuka kerana saya tahu perkara tersebut adalah untuk kebaikan saya,” katanya ketika ditemui di sidang media Anugerah MeleTop Era 2017 (AME 2017) pada Selasa.

AME 2017 bakal berlangsung pada 23 April ini di Stadium Melawati, Shah Alam.

IKLAN

SUMBER