Kecantikan, Kesihatan, Makanan

The Good Co. Tawar Makanan Organik Untuk Rakyat Malaysia Yang Mahukan Kelainan

Afiqah Syamin
/
Bukan hipster atau hijabista, cuma seorang gadis yang cintakan tradisi, bersifat feminin dan amat menghargai setiap bait lirik dalam lagu dan muzik ciptaan Coldplay. Fesyen? Sangat obses dengan karya rekaan Teuta Matoshi Duriqi, Oscar de la Renta dan Dolce & Gabbana ❤️
The Good Co. Tawar Makanan Organik Untuk Rakyat Malaysia Yang Mahukan Kelainan

The Good Co. adalah sebuah kafe makanan segera yang menyajikan konsep makanan sihat  dengan cara yang tersendiri. Tujuan ia dibuka di Malaysia adalah untuk mewujudkan kesedaran dalam masyarakat Malaysia masa kini betapa penjagaan pemakanan adalah mustahak untuk kesejahteraan berpanjangan.

IKLAN
The Good Co. Bangsar. Sumber: Facebook/ The Good Co. Bangsar
Bahagian luar The Good Co. Bangsar. Sumber: Facebook/ The Good Co. Bangsar

Bukan itu sahaja, The Good Co. juga berniat mahu menukar persepsi masyarakat berkenaan konsep makanan segera yang kini tidak hanya tertumpu kepada makanan yang diproses secara ekspress tanpa menghiraukan kuantiti lemak, minyak mahupun zat-zat tidak baik seperti makanan segera yang lazim ditawarkan di rangkaian jenama makanan segera lain.

The Good Co. Bangsar. Sumber: Facebook/ The Good Co. Bangsar
The Good Co. Bangsar. Sumber: Facebook/ The Good Co. Bangsar

Idea bagi mewujudkan kafe ini bermula sejak lima tahun lalu apabila bekas Miss Malaysia Universe 2008, Miss Levy Li menetap di Amerika Syarikat di mana makanan segera yang sihat boleh didapati di mana sahaja. Oleh kerana agak sukar untuk mendapatkan sumber makanan yang sihat di Malaysia, beliau sekaligus mahu membangunkan The Good Co dengan matlamat untuk emudahkan orang ramai serta membekalkan menu yang bukan sahaja sihat malah enak untuk dinikmati secara santai dengan cara yang paling mudah.

 

“Apa yang kita hadam? Dari mana sumber makanan itu datang? dan Bagaimana ia disediakan? adalah beberapa persoalan yang sedikit-sebanyak bisa memberi impak kepada kesihatan seseorang individu merangkumi masyarikat serta persekitaran kita”, jelas Levy lagi.

Kesemua sumber sayur-sayuran organik, bahan-bahan sert aramuan untuk menyediakan hidangan diambil segar dari para pengedar berkualiti. Jadi para pelanggan tidak perlu gusar kerana hidangan disediakan tanpa sebarang perisa tambahan, pengawet, pewarna, gula tambahan dan lain-lain. Apa yang menarik adalah menu di The Good Co adalah bertepatan dengan tekak orang setempat. Harga pun boleh tahan berpatutan.

Sementara itu, rangkaian kosmetik dan kecantikan berasaskan bahan organik dari Singapura, Handmade Heroes turut diundang untuk memeriahkan majlis pelancaran The Good Co.

Sumber: Handmade Heroes
Pewarna Bibir (RM19.90), Serbuk Syampu Kering (RM23.90 – RM35.90), Skrub Beras untk Badan (RM52.90) dan Skrub Kelapa untuk Bibir (RM22.90). Sumber: Handmade Heroes

Layari www.handmadeheroes.my jika mahu mendapatkan produk organik terbaik dari Handmade Heroes hari ini.

Lokasi: Bon Estates, Jalan Maarof bertentangan dengan Bangsar Shopping Centre

IKLAN

Waktu Beroperasi: 9am – 6pm

Menu: Sandwich, Salad, Sup Sayur, Snek Balang, Bubur Buah-Buahan Segar, Nasi Lemak Organik, Jus Perahan Segar dan banyak lagi!

Servis: Tempahan boleh diambil secara atas talian manakala penghantaran dilakukan ke daerah Kuala Lumpur dan Petaling Jaya. Servis katering juga ada ditawarkan.

Harga Hidangan: Bermula serendah RM9.90 hingga RM20.90 tidak termasuk kos penghantaran untuk servis tempahan atas talian.

Sila layari www.thegoodco.my atau lawat laman Facebook rasmi The Good Co. di www.facebook.com/thegoodcobangsar untuk keterangan lanjut.