Kecantikan

Kuasa Mekap! Wanita Korea Buktikan Cantik Tanpa Pembedahan Plastik (Video)

Malisa Aina
/
Love food, sneakers, lipstick, netflix, spotify
Kuasa Mekap! Wanita Korea Buktikan Cantik Tanpa Pembedahan Plastik (Video)

Korea Selatan, selain disebut sebagai negara Ginseng, ia juga dikenali sebagai Republic of Plastic Surgery. Buktinya, seramai 25 peratus ibu di sana menyuruh anak mereka yang masih berumur 12 hingga 16 tahun untuk melakukan pembedahan plastik. Kebanyakan keluarga akan menjadikan pembedahan plastik sebagai hadiah hari lahir.

Bukan itu sahaja, Korea Selatan juga menjadi salah satu negara yang mempunyai ramai doktor pakar bedah plastik yang menangani pelbagai macam permintaan semata-mata untuk mencantikkan wajah.

Foto - Youtube.com
Foto – Youtube.com

Tapi tidak semua wanita Korea sedemikian, bahkan hanya dengan kuasa mekap sahaja anda boleh mengubah wajah menjadi secantik yang mungkin. Inilah yang dibuktikan oleh Youtuber Holly, soerang wanita Korea yang menunjukkan bahawa tanpa rasa sakit pisau bedah, anda tetap boleh cantik, dengan hanya mekap sahaja. Dia juga menunjukkan separuh wajahnya yang tanpa mekap.

Dengan kemahiran mengaplikasikan mekap di wajah, ia mampu menunjukkan betapa kekuatan mekap begitu canggih malah mampu menandingi operasi plastik. Holly memberikan tutorial yang boleh ditiru banyak wanita yang tak ingin menjalani pembedahan plastik namun tetap cantik anggun bergaya.

SUMBER

BACA  Wanita ini sanggup jual rumah semata-mata untuk kekal langsing di hari perkahwinannya

Komen Anda