Fesyen, Ramadan & Aidilfitri

10 Fesyen Pilihan Selebriti Wanita Malaysia di Hari Raya

Malisa Aina
/
Introvert yang hujung minggu dihabiskan dengan melayan Netflix.
10 Fesyen Pilihan Selebriti Wanita Malaysia di Hari Raya

Hari ini sudah memasuki 6 Syawal, rasa sangat sekejap sahaja. So, nak tanya macam mana Raya? Mesti makan tak ingat dunia, kan? Ala sekali sekala, apa salahnya. Kalau dah raya, mesti kita nak tengok fesyen pilihan selebriti Malaysia khususnya wanita, rekaan pereka mana pilihan mereka, fesyen bagaimana yang mereka gayakan, corak dan warna, semua kita nak tengok. Dengan kehadiran Instagram, banyak selebriti telah berkongsi gambar baju raya pilihan ketika sambutan hari raya. Jom selongkar!

IKLAN

Ini 10 pilihan Wanista.

Ini favorite penulis, cukup manis dan sopan sekali Fazura mengenakan kurung moden di pagi raya.

Wahh siap ada reben baju raya Nora.

#norayqalraya2016

A post shared by Nora Danish (@noradanish) on

Fesyen raya ala kimono. We likey!

IKLAN

Izara memilih busana dari pereka tempatan Rizalman.

Raya 2016

A post shared by Izara Aishah (@izaraaishahofficial) on

Printed kurung yang simple tapi cantik sangat. By the way, penulis sukakan aksesori choker yang dipakai Scha.

#Repost @awalashaari with @repostapp ・・・ We are stronger than ever. Selamat Hari Raya. #schawalara

A post shared by Scha Alyahya (@schaalyahya) on

Elfira nampak stunning dalam persalinan Rizman Ruzaini.

Ini satu lagi favorite. Flowy top dipadankan bersama skirt ala kimono, mix n match yang cantik.

Selamat Hari Raya semua! Wearing @myapparelzoo today #ootd Thanks #myapparelzoo

A post shared by SITI SALEHA (@sallywho) on

Comel sangat stail tudung ala Turkey yang dipakai Datuk Siti ini, sesuai dengan busana raya pilihannya.

Harini beraya & bergaya sakan dgn baju @creacionbysitinurhaliza ..siapa geng saya angkat tangan?? #premiumcollection

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

Che Ta memang sentiasa meletop dengan fesyen rayanya. Dalam banyak-banyak koleksi raya, ini antara yang menarik, tidak terlalu sarat, just nice and elegant!

#ootd #2ndsyawal2016 Baju Raya by @qudynaziz

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

Kalau dah cantik orangnya, pakailah apa sahaja mesti nampak elok. Amyra Rosli nampak manis sekali dengan floral printed kurung moden dari @mekkembangcotton.

Selamat Hari Raya by @mekkembangcotton ? @ajeerarosli @nelly.rosli

A post shared by Mrs Amar (@aamyrarosli) on

Minimalis dan dalam masa yang sama rekaan yang sofistikated dan elegan. Wanista suka sangat fesyen raya Betty Rahmad ini, dan yang penting #HairGoals.

Cos i love my custom made baju raya by @ashraffzainal ? #BRraya2016 #rayaootd

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Betty Rahmad (@bettyrahmad) on