Pilihan, Teknologi

Telefon Pintar Lenovo VIBE Shot Khusus untuk Penggemar Fotografi

Avatar
/
Mulan x Nocturnal
Telefon Pintar Lenovo VIBE Shot Khusus untuk Penggemar Fotografi

Lenovo telah mengumumkan pelancaran telefon pintar Lenovo VIBE Shot terbaru mereka. Dengan kamera utama 16MP dan skrin HD penuh 5.0″, ia menjanjikan yang terbaik dari kedua-dua dunia dengan menggabungkan kamera yang hebat dengan telefon pintar premium.

IKLAN

Peranti ini mempunyai butang shutter yang berdedikasi, yang boleh digunakan untuk segera mengaktifkan fungsi kamera untuk mengambil gambar yang sempurna. Sistem inframerah auto-fokus (AF) adalah dua kali lebih cepat sebagai auto-fokus konvensional, manakala tri-color LED flash memastikan tona kulit yang lebih realistik — yang pertama di dunia untuk telefon pintar.

Lenovo VIBE Shot Media Launch (1)

Sementara itu, prestasi yang kurang cahaya dan kejelasan untuk menangkap imej dalam bahagian dalaman yang lebih gelap atau pada waktu malam disokong oleh 16:9 BSI sensor, dan penstabilan imej optik (OIS) berteknologi memastikan kabur pada gambar dapat dikurangkan.

Pengguna boleh dengan mudah bertukar-tukar antara mod kamera Auto dan Pro. Disasarkan kepada shutterbugs, kemuncak mod Auto adalah pada fungsi Smart Composition, menggabungkan pengesanan adegan automatik dan bimbingan skrin “point & shoot”. Mod Pro, di sisi lain, memberikan kawalan manual seperti aperture, kelajuan shutter dan tetapan ISO, membolehkan komposisi tanpa had untuk membuka kunci kreativiti mereka. Satu lagi yang pertama di dunia adalah ciri gambar selfie panorama yang membolehkan anda mengambil tiga selfie dan menjadikan ia satu gambar yang  boleh memuatkan lebih ramai orang.
 
VIBE Shot ini dikuasakan dengan Qualcomm Snapdragon 615 processor di atas octa-core chip yang khusus untuk multitasking dan cekap pada masa yang sama. 3GB RAM menambah kepada prestasi dan 32GB storan terbina dalam, diperkembangkan sehingga 128GB melalui sokongan kad microSD, membolehkan anda mempunyai semua foto anda dengan anda sepanjang masa. Dengan sokongan 4G / LTE, pengguna boleh mengharapkan pelayaran web dan pengalaman permainan dalam talian dengan lancar.

Selain gambar yang sempurna, peranti ini juga menggunakan bahan-bahan premium, full aluminum outer frame, dengan Corning Gorilla glass pada bahagian belakang dan hadapan. Hanya 7.6mm tebal, VIBE Shot akan mudah dimasukkan ke poket seluar anda. Buat masa ini, ia boleh didapati dalam warna Carmine Red dan Graphite Grey.

Lenovo VIBE Shot boleh didapati di semua Lenovo Smartphone Retail Partners pada harga RM1,399.