IKLAN
Hiburan, Muzik, Pilihan

Yuna Lancarkan Album Baharu Berjudul “Material”

Avatar
/
Mulan x Nocturnal
Yuna Lancarkan Album Baharu Berjudul “Material”

Penyanyi dan penulis lagu terkenal, Yunalis Mat Zara’ai atau lebih dikenali sebagai Yuna telah melancarkan album Melayu pertama yang mempunyai beberapa soundtrack baharu yang menarik, serta beberapa lagu yang menjadi kegemaran ramai sejak dahulu.

IKLAN

Album yang berjudul “Material” ini merupakan album Melayu pertama Yuna yang terdiri daripada 7 lagu, dimana lagu bertajuk “Material” adalah single utama untuk album ini. Kebanyakan lagu-lagu di dalam album ini telah dikeluarkan beberapa tahun yang lalu sebagai single berasingan.

5D3_0019

Matlamat album ini adalah untuk meluahkan kerinduan beliau terhadap Malaysia dan untuk mendekatkan lagi dirinya dengan semua peminat dan penyokongnya di Malaysia.

Yuna telah melancarkan album Bahasa Inggeris di Malaysia dan juga telah menetap di luar negara selama 5 tahun yang lalu untuk mengeluarkan album antarabangsa. Album “Material” merupakan satu penghormatan kepada tanah kelahirannya, kerana kesemua lagu adalah dalam bahasa ibunda, yang sekaligus mengingatkan Yuna kepada asal usulnya.

Sama seperti single “Material”, ia menceritakan kisah bagaimana Yuna yang mahu hidup dalam dunia Material, dengan semua kemasyhuran dan tekanan yang telah beliau lalui, sepanjang bertahun-tahun kejayaannya. Bagaimanapun, beliau mengatasi itu dengan mengingatkan dirinya di mana dia datang dan untuk selalu kembali kepada asal-usulnya. Beliau mengingatkan dirinya dengan rakan-rakan, keluarga dan peminat yang sentiasa menyokong dari awal kerjayanya yang bermula di Malaysia.

5D3_0037

Lagu-lagu yang terkandung dalam album “Material” adalah:

IKLAN
  1. Material
  2. Lautan
  3. Bicara
  4. Sayang
  5. Langit
  6. Lelaki
  7. Dan Sebenarnya