Kecantikan

10 Kelebihan Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel

Malisa Aina
/
call me Lisa and i'm just a simple girl
10 Kelebihan Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel

Pernah dengar produk kecantikan Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel? Produk ini boleh dikatakan sangat popular di kalangan gadis Korea, malah menjadi best seller untuk semua rangkaian produk Nature Republic.

Fungsi amnya adalah moisturizer badan dan rambut, dibuat asli dari Aloe vera atau lidah buaya sebanyak 92% dalam sebuah kotak yang berisi sebanyak 300ml. Jangan bimbang produk ini sudah disertifikasi oleh CCOF (California Certified Organic Farmers)

IKLAN

nature

Apa kelebihan produk ini?

Membuatkan mata anda lebih tenang (relax)

Jika anda yang jenis tidur lambat, sukar tidur, produk ini terbaik untuk anda. Caranya, ambil cotton pad lalu letak di cotton pad dan diletak di mata. Hasilnya? kulit di sekitar mata jadi lembab dan lembut! Paling baik jika anda letakkan gel aloe vera di dalam peti sejuk terlebih dahulu.

Sebagai perawat rambut

Masalahn rambut kusam, kasar, bercabang ataupun kering dapat dihilangkan dengan produk ini. Caranya, letak secukupnya di rambut kemudian usap cepat di rambut.

IMG_0318

Kulit terbakar

Aplikasikan di tempat kulit terbakar, gel aloe vera ini juga boleh menghindarkan anda dari gigitan atau sengatan serangga. Dapat melegakan kulit sensitif dan sunburn.

Pelembap di seluruh tubuh badan

Sapukan gel aloe vera di bahagian tubuh/wajah yang kering secukupnya, gel aloe vera ini boleh tangani bahagian kulit anda yang kering. Sapu pada permukaan kulit yang kering sebagai pelembap.

Gunakan selepas mencukur

Kulit pasti jadi sensitif apabila dicukur setiap hari, jika gel ini disapukan boleh mengembalikan kelembapan kulit dan mengurangi keradangan atau kemerahan, boleh digunakan untuk lelaki dan perempuan.

IKLAN

IMG_0321

Kuku

Jika kamu usap-usap di kuku dan kulit, gel aloe vera ini memberi kelembapan dan mengurangi kerapuhan kuku. Sangat berguna buat anda yang punya kuku tangan dan kaki yang rapuh dan tidak berkilat.

Berkesan untuk melembapkan kulit 

Gel aloe vera dicampurkan dengan 1-2 titisan jojoba oil atau minyak argan yang fungsi sebagai untuk melembapkan kulit.

Mekap tahan lama

Mungkin anda tidak percaya, untuk mekap tahan lebih lama, sapu gel aloe vera pada wajah sebelum menggunakan foundation atau campurkan gel aloe vera bersama foundation untuk dijadikan makeup base.

Masker kulit

Bagaimana caranya? Sapukan gel yang sejuk di kulit pada kertas masker (masker cotton yang kering), letakkan di wajah selama 15 minit. Kulit anda lebih segar dan tenang selepas itu.

Parut

Sapu di bahagian yang terdapat parut atau stretchmarks, sapu 1-2 kali sehari dan rasailah perubahannya.

 Serius, produk ini sangat bagus dan berkesan untuk hilangkan parut.Bukan dari jenama ini saja, anda boleh dapatkan yang lain, asalkan aloe vera yang asli.

Selamat Beramal!

sumber