IKLAN
Kecantikan, Pilihan

Masalah Kulit Kering? — Cara Dapatkan Semula Kulit Lembap dan Cantik dengan Vaseline

Avatar
/
Mulan x Nocturnal
Masalah Kulit Kering? — Cara Dapatkan Semula Kulit Lembap dan Cantik dengan Vaseline

Iklim Malaysia yang panas dan lembap boleh menyebabkan kulit kita kehilangan kelembapan – yang membawa kepada kekeringan. Bahkan di dalam rumah dalam persekitaran yang berhawa dingin, tidak sedikit pun membantu kulit kita kerana udara kering akan lagi menyebabkan kulit kehilangan kelembapan. Untuk mencegah kehilangan kelembapan berterusan ini daripada berlaku, adalah penting untuk melembapkan kulit kita dengan losyen secara berterusan.

IKLAN

Menurut kaji selidik baru-baru ini yang dijalankan oleh Vaseline bersama 1,070 peserta untuk kempen Dry Skin Restored, hanya enam daripada 10 responden melembapkan kulit mereka setiap hari, walaupun 90% daripada mereka memahami bahawa pelempbap amat penting. Kaji selidik itu mendedahkan bahawa 72% daripada rakyat Malaysia percaya bahawa jika anda tidak melembapkan setiap hari dengan losyen atau krim, ia akan menghasilkan kulit yang kusam dan mengalami kekeringan tidak stabil. Dalam jangka masa panjang, kulit juga akan mengalami penuaan pra-matang dan cepat.

Vaseline – satu jenama penjagaan kulit yang telah wujud selama lebih 130 tahun, komited menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengamalkan pelembab biasa sepanjang hari yang akan membantu memulihkan kulit dan mencegah kulit kering. Menurut Deenie Ong, Penolong Pengurus Jenama – Vaseline, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn Bhd, “Kulit kita dipengaruhi oleh persekitaran harian kita seperti berada di pejabat berhawa dingin atau pendedahan kepada matahari, walaupun hanya melangkah keluar untuk makan tengah hari . Rakyat Malaysia perlu sedar akan pentingnya faktor-faktor alam sekitar yang boleh menjejaskan tahap kelembapan kulit walaupun ia hanya dalam masa sehari.”

VASELINE_CORE_RANGE

Menggunakan manfaat alam daripada tiga bahan teras, rangkaian Vaseline Total Moisture menggabungkan bahan-bahan semula jadi dengan teknologi inovatif, Stratys-3® untuk memberikan kelembaban tambahan kepada kulit. Secara khusus, Stratys-3® adalah kompleks multi-lapisan revolusioner yang menanamkan dan menggantung kelembapan sementara memberikan khasiat di bahagian atas, teras dan lapisan jauh ke kulit tanpa meninggalkan rasa melekit. Losyen tanpa Stratys-3® hanya akan melembapkan lapisan atas kulit, meninggalkan lapisan bawah tanpa kelembapan.

Rangkaian Vaseline Total Moisture menggunakan kebaikan oat, lidah buaya, dan mentega koko untuk membantu menjaga kulit lembap. Oat adalah salah satu daripada bahan-bahan yang kurang dikenali digunakan dalam produk penjagaan kulit, tetapi ia telah dikenali untuk membantu kulit memberi makan, sambil menembusi jauh ke dalam liang-liang kulit untuk membolehkan pelembab dalam.

Bagi mereka yang tidak suka rasa berminyak selepas penggunaan losyen, lidah buaya adalah pilihan terbaik untuk menjaga kulit lembap, kerana ia meninggalkan cahaya dan rasa segar.

Losyen pelembab dengan mentega koko sebagai bahan aktif dapat membantu memberikan cahaya semula jadi kepada kulit sambil memberikan 24 jam penghidratan.

IKLAN
Skin Moisturisation Amongst Malaysians
Infographic menunjukkan cara mengatasi kekeringan kulit untuk tindakan anda yang selanjutnya