Makanan, Pilihan

Sertai Pesta ‘I Eat Nasi Lemak’ Pada 2 November Ini!

Malisa Aina
/
love writing and Netflix so much
Sertai Pesta ‘I Eat Nasi Lemak’ Pada 2 November Ini!

I-Eat-Nasi-Lemak-2014-542x1024

Anda peminat nasi lemak? Anda suka makan nasi lemak? Anda pandai masak nasi lemak malah rasanya enak dan lazat? Mungkin anda patut sertai pesta ini. Pengendali laman web makanan pertama di Malaysia, FriedChillies Media Sdn. Bhd. (Friedchillies) sekali lagi akan menganjurkan acara I Eat Nasi Lemak bertempat di TM Covention Centre, Jalan Bangsar, Kuala Lumpur. 

Artikel berkaitan : 15 Lokasi Kedai Nasi Lemak Popular Dan Sedap Di Lembah Klang 

Acara yang dijadualkan berlangsung pada 2 November 2014 dari pukul 10 pagi hingga 5 petang itu bakal mengumpulkan 20 penjual nasi lemak terbaik dari seluruh negara. Acara I Eat Nasi Lemak 2014 merupakan penganjuran kali kedua selepas kejayaan pada tahun 2013 apabila berjaya menarik 5,000 orang pengunjung dalam tempoh lima jam.

Pengurus acara Friedchillies, Hafeez Izwan berkata, pihaknya menjemput penjual-penjual nasi lemak yang baharu pada tahun ini selain mengekal beberapa penjual pada tahun lalu. Antara yang menarik ialah nasi lemak ikan keli dan nasi lemak kukus goreng. Pihak penganjur juga menjemput penjual nasi lemak vegetarian dari Kepong, Kuala Lumpur dan penjual nasi lemak organik bagi mereka yang mementingkan kesihatan.

Acara I Eat Nasi Lemak 2014 akan berlangsung seperti Hari Kantin. Para pengunjung perlu membeli kupon terlebih dulu sebelum menukarnya dengan nasi lemak, lauk dan minuman. Setiap kupon bernilai RM2. Pengunjung boleh membeli dalam bentuk buku kupon yang bernilai RM10. Selain berpeluang merasai pelbagai jenis nasi lemak, pengunjung juga boleh menyertai pertandingan makan nasi lemak pada hari tersebut. Friedchillies juga akan melancarkan kempen Hari Nasi Lemak Sedunia.

Anda boleh dapatkan kupon di :

Untuk info lanjut, anda boleh ke  websiteFacebookInstagramTwitter, dan Google+

Sumber : 1 & 2

IKLAN
IKLAN