Cinta & Perhubungan, Fesyen, Tips - Fesyen

(Inspirasi Fesyen) 10 Selebriti Malaysia Bertunang

Wanista Newsdesk
/
(Inspirasi Fesyen) 10 Selebriti Malaysia Bertunang

Bertunang adalah adat orang melayu tanda si bunga telah pun berpunya. Ia juga adalah satu langkah yang diambil oleh pasangan tanda keduanya sudah ” diikat”  dan sudah bersedia ke gerbang perkahwinan . Zaman dahulu selalunya majlis pertunangan  hanya diadakan secara tertutup dan ‘senyap-senyap’ sahaja berbeza dengan zaman sekarang di mana masyarakat sudah mula terbuka untuk menghebahkan tentang ikatan tersebut malah menyambutnya secara besar-besaran.

IKLAN

Terpulang kepada pendapat dan keselesaan individu tentang majlis yang dibuat, namun kami di Wanista.com tetap berpendapat yang anda perlu tetap tampil menarik pada hari bahagia yang bakal anda ingati seumur hidup anda. Namun memandangkan ianya hanya majlis pertunangan, kami nasihatkan jangan buat “penampilan all out” anda dahulu. Bersederhana sahaja.  Takut nanti hilang pula seri ketika majlis pernikahan dan persandingan.

Biar ringkas, tapi tetap anggun dan manis. Ingat , ini adalah hari anda memberi impresi pertama terhadap keluarga calon suami anda , jadi jangan terlalu terdedah juga. Rekaan dress kelihatan sudah semakin popular kini untuk majlis pertunangan selain kurung moden. Untuk warna pula, ramai yang memilih rona merah jambu dan biru yang lebih mudah memberi aura manis kepada si pemakai. Warna champagne juga kian menjadi pilihan. Untuk riasan kepala pula, jika dahulu kebanyakan gadis mesti memilih selendang atau veil untuk menghiasi mahkota mereka , namun sekarang hiasan bunga pada sebelah rambut dilihat semakin popular juga .

Kami kongsikan 10 gambar selebriti Malaysia ketika majlis pertunangan mereka. Mungkin gaya dan fesyen pilihan mereka boleh memberi anda inspirasi. 

1. Erin Malek 

erin malek bertunang

erin malek bertunang 2

erin malek bertunang3

2. Faralyna Idris 

IKLAN

gambar faralyna bertunang

3. Liyana Jasmay 

liyana jasmay bertunang

4. Fauziah Ghous 

fouziah ghous bertunang

5. Misha Omar

misha omar bertunang

6. Irma Hasmie 

irma hasmi bertunang

7. Shera Ayob 

shera ayob bertunang

8.   Elyana

elyana bertunang

 

9.  Mizz Nina 

mizz nina bertunang

10.  Ana Dahlia 

ana dahlia bertunang

 

Imej : Carian Google Imej