IKLAN
Kecantikan, Pilihan

Masalah Kulit Sensitif – Rawat Kulit Kering Dan Keradangan Dengan Eucerin Soothing Cream

Aida Sue
/
Seorang pencinta sosial media, Aida Sue bukan hanya menulis, tetapi juga seorang tweep dan Instagrammer yang setia. Suka makan, fesyen, kopi dan melancong. Twitter/Instagram : @AidaSue
Masalah Kulit Sensitif – Rawat Kulit Kering Dan Keradangan Dengan Eucerin Soothing Cream

DSC_6153

Adakah anda mempunyai kulit yang sensitif, kering dan cepat merah? Mungkin anda boleh cuba gunakan Eucerin Soothing Cream yang direka khas untuk merawat dan memberikan keselesaan pada kulit.

Kulit yang sihat mempunyai ciri-ciri permukaan yang licin dan lembap. Akhirnya, kulit yang sihat adalah cermin badan yang sihat. Lebih daripada sekadar pancuran mandi dengan sabun diperlukan untuk mengekalkan kulit yang sihat.

“Sejak tahun 1980, peratusan orang yang mendakwa mempunyai kulit sensitif telah meningkat daripada 30% kepada 60% daripada penduduk. Sama ada ia adalah dalam bentuk jerawat, rosacea, atau dermatitis, semua daripadanya mempunyai keradangan yang sama. Oleh itu, adalah penting bagi kita untuk menyedari jenis-jenis penyakit kulit yang di luar sana dan apa yang menyebabkan ia terjadi., “kata Ng Hock Guan, Pengurus Beiersdrof Malaysia & Singapura.

Eucerin ®, jenama penjagaan kulit dermatologi yang disyorkan telah membangkitkan kesedaran berkaitan penyakit kulit semasa pelancaran produk itu baru-baru ini.

DSC_6261

Pakar dermatologi terkemuka Dr Leong Kin Fon dari Hospital Kuala Lumpur berkongsi tentang pelbagai jenis penyakit kulit dan faktor yang menyebabkan ia terjadi. Pelancaran itu juga mempunyai sesi forum mengenai kesihatan kulit di mana satu dialog telah diadakan di antara pesakit berpenyakit kulit, Dr Leong, Presiden Psoriasis Association of Malaysia – En Eugene Cross serta Pengurus Negara Beiersdorf – En Ng Hock Guan.

Fakta Mengenai Penyakit Kulit Dan Eucerin Soothing Cream :

1. Jika anda mengalami kekeringan, gatal, kemerahan, bengkak dan penyerpihan pada kulit anda, ia adalah berkemungkinan bahawa anda mempunyai kulit yang sensitif. Sesetengah kes boleh menjadi benar-benar teruk ke tahap ia menyebabkan kesakitan dan ketidakselesaan menyebabkan gangguan sepanjang hari anda.

IKLAN

2. Biasanya tanda-tanda akan marah kerana kulit anda tidak mempunyai keupayaan untuk membaiki diri yang betul. Dalam pada itu, ia adalah penting untuk mengetahui bahawa losyen lain farmaseutikal yang berkesan hanya kunci dalam kelembapan di permukaan tetapi tidak membaiki lapisan dalaman. Oleh itu, radang kulit, kemerahan dan gatal masih diulang-ulang, selepas tempoh yang singkat lega.

DSC_6152

3. Eucerin ® Soothing Cream memberikan kelegaan lebih lama jika anda mengalami kemerahan dan gatal jika kulit anda kering. Ia juga menyediakan satu penyelesaian yang bukan sahaja untuk mengurangkan keradangan kulit, tetapi juga boleh memanjangkan fasa keradangan kulit anda. Ia melembapkan dan mengisi semula kulit dari luar dengan asid lemak Omega-6 dan ceramides-3. Kulit kemudian diperkukuhkan dari dalam oleh ejen Licochlaclone anti-radang, yang memperkukuhkan halangan kulit. Eucerin ® Soothing Cream secara klinikal terbukti mengurangkan berulangnya radang kulit. Produk ini juga sesuai untuk bayi dan ia bebas daripada wangian, pewarna dan parabens.

DSC_6340

Dengan kerjasama Persatuan Psoriasis Malaysia, doktor tempatan dan antarabangsa, satu kempen Eucerin®  “Derms Recommended, Friends Shared” telah diadakan untuk membantu meningkatkan kesedaran penyakit kulit. Sebahagian daripada kempen ini akan menjadi sesi berbual secara langsung dengan dermatologi yang akan membolehkan pesakit untuk mendapatkan nasihat dermatologi. Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan jadual untuk sesi live chat, pengguna boleh log masuk ke Eucerin ® Malaysia https://www.facebook.com/EucerinMY. Selain mendapatkan nasihat dermatologi, pengguna juga berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah jika berkongsi pengalaman penggunaan produk mereka.

Eucerin ® Soothing Cream boleh didapati di kebanyakan farmasi terkemuka, Guardian, Watson, Caring dan farmasi runcit hospital.

IKLAN