Berita & Isu Semasa, Pilihan

Gambar bayi cedera atas kecuaian jururawat di hospital kerajaan?

Aida Sue
/
Seorang pencinta sosial media, Aida Sue bukan hanya menulis, tetapi juga seorang tweep dan Instagrammer yang setia. Suka makan, fesyen, kopi dan melancong. Twitter/Instagram : @AidaSue
Gambar bayi cedera atas kecuaian jururawat di hospital kerajaan?

hospkelantan

Gambar tersebut telah dikongsikan di laman Facebook Kementerian Kesihatan Malaysia dimana seorang bayi kecil di dalam inkubator telah mengalami pendarahan di bahagian kakinya dan kejadian dikatakan berlaku di salah sebuah hospital kerajaan di utara tanah air. Seorang lelaki mendakwa isterinya telah bertanya kepada jururawat di hospital terbabit tetapi yang membuatkan beliau dukacita adalah jawapan yang telah diberikan oleh jururawat tersebut yang seolah-olah menyalahkan bayi yang tidak tahu apa-apa itu bergerak-gerak sehingga menyebabkan kakinya berdarah.

BACA  Walau Terlibat Skandal Pelacuran, Peminat Indonesia Tetap Sokong Seungri

Setakat ini tiada komen yang diberikan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Selalu kita dengar komen kalau tak suka hospital kerajaan, pergilah hospital swasta.. Respon seperti ini bukan baru tetapi sudah lama kita dengar. Tapi adakah penjawat awam dibayar gaji untuk menghalau orang yang tidak berkemampuan contohnya dari pergi untuk mendapatkan rawatan di hospital kerajaan? Ya, walaupun kita semua tahu bayaran yang dikenakan oleh hospital kerajaan adalah murah, tetapi adakah wajar perkhidmatan yang diberikan ala kadar juga? Akhirnya, anak kecil yang tak berdosa menjadi mangsa.

BACA  Sanggup Tukar Result Anak, Aktres Felicity Huffman Berdepan Hukuman Penjara
Leave a Reply
Your email address will not be published. *