Fesyen, Pilihan, Ramadhan & Aidilfitri

Syawal Emas Bersama Safi Rania Gold : Tips cantik dari Rozita Che Wan ( 8 gambar )

Aida Sue
/

Seorang pencinta sosial media, Aida Sue bukan hanya menulis, tetapi juga seorang tweep dan Instagrammer yang setia. Suka makan, fesyen, kopi dan melancong. Twitter/Instagram : @AidaSue

Syawal Emas Bersama Safi Rania Gold : Tips cantik dari Rozita Che Wan ( 8 gambar )

rcw-safi-rania-2

Pada hari Jumaat lepas, telah berlansungnya satu acara kecantikan Safi Rania Gold bersama dutanya pelakon terkenal Rozita Che Wan. Majlis  “Syawal Emas Bersama Safi Rania Gold” yang bertempat di Dewan Balora Perdana, Jabatan Pendaftaran Negara, Kementerian Dalam Negeri, Wilayah Persekutuan Putrajaya itu dianjurkan untuk mendidik wanita pentingnya memahami proses penuaan kulit dan menukar rejim penjagaan kulit wajah.

SAFI RANIA GOLD turut mengundang Dr Sutina Nordin, seorang pakar estetik terkemuka tempatan untuk berkongsi lebih lanjut mengenai “Proses penuaan” merangkumi struktur kulit, faktor-faktor penyumbang dan solusi kepada masalah ini. Beliau turut berkongsi tentang keperluan dan kehendak kulit wajah pada usia yang berbeza dan pentingnya mempertingkatkan rejim kecantikan anda sebagai salah satu solusi kepada anti penuaan. Sesi perkongsian komprehensif beliau diakhiri dengan sesi soal jawab dari para hadirin mengenai masalah kesihatan kulit, terutamanya penuaan.

Aura glamor majlis diserikan dengan kemunculan istimewa duta SAFI RANIA GOLD, Rozita Che Wan. Wanita Ikon yang menggalas pelbagai peranan hebat sebagai seorang ibu,pelakon dan usahawan turut mengambil peluang ini untuk berkongsi bersama para tetamu tips-tips kecantikan dan untuk tampil yakin. Rozita turut menyentuh tentang pentingnya menyedari keperluan kulit selari dengan usia dan mencari rejim anti-penuaan yang bersesuaian.

Tips Kecantikan Dari Rozita Che Wan

Apabila ditanya, Rozita Che Wan juga ada berkongsi tips bagaimana beliau menjaga wajah dan tubuh badan agar sentiasa cantik dan berseri. Selain amalan sit up sebanyak 400 kali sehari dan tidak memakai apa-apa korset, dia juga berpantang makanan seperti tidak minum air bergas dan tidak makan di restoran makanan segera. Rozita telah memulakan rejim penjagaan kulit seawal usia 17 tahun tau. Dia juga ada berkata yang wanita seharusnya kelihatan cantik untuk diri sendiri. Di usia 40 tahun, Rozita merupakan seorang wanita yang amat cantik dan amat menjaga penampilannya. Selain dari itu, sikap Rozita yang amat bersahaja dan kelakar juga membuatkan orang sekeliling senang dengan beliau.

Produk Safi Rania Gold telah diperkenalkan oleh ibu Rozita sendiri dan sejak dari itu, dia tidak lagi pandang kebelakang menggunakan produk dari jenama lain. Beliau menyifatkan rangkaian produk SAFI RANIA GOLD sebagai rangkaian produk anti penuaan tempatan berkualiti setaraf jenama antarabangsa dengan harga pasaran berpatutan sekaligus menolak pendapat sesetengah pihak bahawa perlu modal yang besar untuk SAFI RANIA GOLD diperkaya dengan formulasi Teknologi Emas Nano 24 karat dengan manfaat tindakan dwi-kuasa Amino Peptida yang menghasilkan dua kali lebih kolagen meresap jauh kedalam lapisan kulit untuk mengawal kekurangan kolagen serta merupakan agen membentuk,memperkuat tisu dan keanjalan kulit.

Ia turut diperkaya dengan protein mutiara serta Vitamin B3 untuk mencerah, memulihkan kesegaran dan seri wajah sambil Rejim kecantikan Emas Rozita Che Wan tidak lengkap tanpa 3 produk kegemaran dan mesti ada beliau daripada SAFI RANIA GOLD.

Kami juga telah mencuba produk Safi Rania Gold dan ternyata kami amat menyukainya. Baunya yang harum seperti ros dan juga tekstur produk itu sendiri yang tidak berminyak amat sesuai dengan kulit orang kita.

Info produk SAFI RANIA GOLD 

1) Serum SAFI RANIA GOLD 20ml (RM33.90)

serum

Mengandungi segala kebaikan Nano Emas 24K dalam bentuk serum yang menyerap pantas dan tidak berminyak untuk mengembalikan keanjalan kulit wajah. Mengandungi gabungan Amino Peptida yang meneutralkan radikal bebas untuk menghalang kulit menjadi kusam. Mengurangkan kedutan dan garisan halus sehingga 55 peratus.

 2) Pembersih Wajah SAFI RANIA GOLD 50g(RM8.90) /100g(RM14.90)

cleanser-normal

Diperkaya dengan pelbagai nutrien yang melembapkan kulit, menjadikannya lembut dan licin selepas setiap kali dicuci.

 3) Gel Pembersih Wajah SAFI RANIA GOLD 50g(RM8.90) /100g (RM14.90)

Sesuai untuk kulit kering, formula imbangan pH lembut kepada kulit kerana ia tidak menghakis emolien semula jadi kulit setiap kali anda mencuci muka.

 4) Pembersih Wajah Lembapan Mendalam SAFI RANIA GOLD Pembersih Wajah Lembapan Mendalam 150 ml – 17.90

moisturiser-cleanser

Adalah pembersih wajah tidak berasaskan sabun yang memastikan kulit sentiasa lembap dan lembut.Formulasi imbangan pH memastikan lembapan asli kulit kekal. Amat sesuai buat kulit matang dan kering.

 5) Skrub Wajah SAFI RANIA GOLD 75g(RM14.90)

Membantu menanggalkan sel kulit mati dengan berkesan untuk menyerlahkan kulit yang sihat berseri. Gunakan dua kali seminggu untuk mendapatkan hasil yang memuaskan.

 6) Penyegar SAFI RANIA GOLD 80ml(RM14.90)

toner

Yang dirumus dengan air mawar membantu mengecilkan pori dan membolehkan kulit untuk menyerap lembapan secara optimum. Gunakan penyegar selepas setiap kali anda mencuci muka.

 7) Krim Kontur Mata SAFI RANIA GOLD 15g(RM17.90)

Dirumus khas untuk membaiki struktur kulit yang lembut di keliling mata, mengurangkan kemunculan garis halus dan mencerahkan lingkaran gelap bawah mata. Serlahkan kecantikan mata anda dengan sapuan krim ini siang dan malam.

 8) Krim Pelembap Siang SPF20PA++ SAFI RANIA GOLD 40g(RM23.90)

moisturiser-day

Untuk mengelakkan kesan mudarat sinar UVA dan UVB matahari, sapukan Krim Pelembap Siang SAFI RANIA GOLD setiap hari. Anda bukan sahaja tidak perlu lagi risau tentang garis penuaan dan tona kulit tidak sekata, bahkan kulit anda akan tampak lebih cerah dan sihat berseri!

 9) Krim Pelembap Malam SAFI RANIA GOLD 40g(RM26.90)

Kulit kita dibaiki dan dipulihkan semasa kita tidur. Untuk memanfaatkan proses semula jadi ini, sapukan Krim Pelembap Malam SAFI RANIA GOLD untuk membantu proses penghidratan dan pemulihan kulit.Anda dapat melihat kulit anda lebih remaja dan berseri bila anda bangun setiap pagi!

 10) Krim Kecantikan SAFI RANIA GOLD 16g(RM10.90)

beauty-cream

Diperkaya dengan nutrien, membantu melenyapkan bintik penuaan dan garis halus. Krim Kecantikan  ini juga boleh digunakan sebagai asas solekan.

 11) Krim BB SAFI RANIA GOLD denan SPF 30 PA ++ 25g (RM 35.90)

SRG_KrimBB (2)

Krim 2 dalam 1 ini bertindak sebagai pelembap dan asas solekan yang membantu menyamaratakan tona kulit agar wajah tampil sempurna

rcw6

rcw5

rcw4

rcw3

rcw2

rcw

rcw-safi-rania

Komen Anda