Acara, Kesihatan, Pilihan, Tips

[ Kesihatan ] Milo 3 in 1 : Sarapan Berkhasiat dengan Milo

Malisa Aina
/
Seorang individu yang sukakan spotify, netflix, sneakers, dan gincu.
[ Kesihatan ] Milo 3 in 1 : Sarapan Berkhasiat dengan Milo

Isnin hingga Jumaat adalah ulangan peristiwa berikut bagi kebanyakan rakyat Malaysia. Kita berjuang untuk bangun pagi, kita tarik diri di sekitar rumah untuk memasang pakaian dan fail dan kemudian ditakuti – memandu melalui lalu lintas di Kuala Lumpur yang terkenal! Dengan semua perkara di atas berlaku, sering kali kita akan gementar pada pemikiran sarapan pagi.

French Toast

Hari ini, walaupun kanak-kanak mempunyai rentetan aktiviti yang dijadualkan untuk hari mereka, ibu bapa masih bergelut untuk menyelaraskan masa mereka dalam mengimbangi keluarga dan kerjaya. Oleh itu, kita cenderung untuk mengabaikan penjagaan kesihatan asas kami, ada diantara kami yang tidak mengambil sarapan da nada yang mengambil saparan pagi yang berlebihan untuk bertahan sepanjang hari.

Oleh itu, dalam menyedari cabaran yang rakyat Malaysia sedang menghadapi pada waktu pagi, MILO® pada awal tahun ini mengumumkan cita-citanya untuk memupuk tabiat di kalangan rakyat Malaysia untuk memulakan hari mereka dengan cara yang betul melalui pengambilan sarapan bernutrisi yang seimbang melalui pelancaran kempen bertema ‘Gerakan Sarapan MILO’. Antara aktiviti-aktiviti kempen yang telah dijalankan termasuk ‘Gerakan Sarapan MILO’ digital pada www.milo.com.my/breakfast di mana pengunjung boleh mendapat ilham untuk menjalani gaya hidup sihat melalui ruangan fakta dan tip yang disediakan serta resipi mudah dan menghantar matlamat sarapan mereka bersama-sama dengan tokoh-tokoh terkenal di Malaysia seperti Shalin Zulkifli dan Timothy Tiah. Setakat ini, ‘Gerakan Sarapan MILO’ telah mencapai lebih daripada 100,000 sokongan daripada rakyat Malaysia.

BACA  Guna Kotak & Tak Gantung Baju, Tips Jadi Pembersih Marie Kondo Luar Biasa!

Selain itu, MILO juga telah menganjurkan pelbagai aktiviti di kawasan awam dan ruang legar pusat membeli-belah di seluruh Malaysia dan telah mengedarkan lebih daripada 5,000 pek sarapan percuma! Disertai dengan secawan MILO ® dari Trak Tenaga MILO, pasukan MILO telah menjalankan pelbagai aktiviti yang didorong oleh tindakan seperti persembahan pentas, demonstrasi memasak, ceramah kesihatan dan permainan interaktif, semua bertujuan untuk meningkatkan kesedaran sarapan di seluruh negara dan untuk menggalakkan tabiat pemakanan yang sihat di kalangan rakyat Malaysia.

BACA  Fakta Tentang Buang Air Besar Yang Ramai Keliru

Picture 040

Salah satu aktiviti menarik dalam kempen Gerakan Sarapan MILO adalah Hari Sarapan Malaysia yang akan diadakan pada hari Ahad, 19 Mei 2013 di Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang! Direka dengan pelbagai aktiviti dan permainan untuk seisi keluarga, Hari Sarapan Malaysia akan memberi peluang yang baik kepada rakyat Malaysia untuk bersatu dan meraikan sarapan! Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ‘Gerakan Sarapan MILO’ dan Hari Sarapan Malaysia, sila layari laman web MILO di www.milo.com.my/breakfast.

 

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *