Berita & Isu Semasa, Pilihan

Tak dicalonkan dalam PRU 13 terus mahu keluar parti? Dan koleksi gambar wanita UMNO menangis

Aida Sue
/
Seorang pencinta sosial media, Aida Sue bukan hanya menulis, tetapi juga seorang tweep dan Instagrammer yang setia. Suka makan, fesyen, kopi dan melancong. Twitter/Instagram : @AidaSue
Tak dicalonkan dalam PRU 13 terus mahu keluar parti? Dan koleksi gambar wanita UMNO menangis

kamilia

IKLAN

Timbalan Ketua Wanita Umno Datuk Kamilia Ibrahim kecewa dengan Barisan Nasional (BN) yang tidak akan membariskan beliau dalam pilihan raya 5 Mei ini, dan berkata ia menunjukkan gabungan itu tidak mengiktiraf sumbangan sayap itu. Kamilia telah dijangka akan menjadi calon di Kuala Kangsar di mana beliau adalah ketua bahagian, terutamanya selepas Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil enggan bertanding dalam Pilihan Raya 2013.

“Langkah yang diambil oleh BN untuk meminggirkan saya dan wanita lain amat mengejutkan terutamanya dari sayap saya. Saya kecewa kerana tiada pengiktirafan yang betul terhadap Wanita Umno, “katanya.

Beliau juga berkata bahawa beberapa negeri ketua-ketua Wanita juga diabaikan, termasuk dari Kedah, Johor dan Terengganu.

“Kami telah banyak menyumbang, tetapi kita tidak diberi tempat. Adakah ini bermakna pasukan pelapis atas Umno tidak mengiktiraf kelayakan dan sumbangan kita, kerana kebanyakan daripada kami juga profesional? “Kata Kamilia, yang merupakan seorang peguam. Beliau juga ada berkata bahawa beliau mungkin mencari rezeki lain di luar parti pemerintah.

“Jika pintu tidak terbuka bagi saya, saya akan berjuang di tempat lain. Jika pintu itu ditutup, terdapat kemungkinan lain-lain mencari pintu terbuka lain..  sama ada saya akan berpecah atau mewujudkan peluang saya sendiri. Saya akan mempertimbangkan pilihan ini kerana perjuangan saya tidak berakhir di sini,” kata Kamilia.

Pemimpin-pemimpin tertinggi Wanita Umno dan juga pemimpin wanita kanan sayap  daripada parti-parti komponen BN tidak diletakkan sebagai calon dalam Pilihan raya umum ke 13, pada 5 Mei 2013 ini walaupun Barisan Nasional telah berjanji untuk meletakkan 11 peratus daripada senarai calon bagi Pilihan Raya 2013 adalah wanita. – Bernama

nangis1

nangis4

IKLAN

UMNO3011

nangis7

PERHIMPUNAN AGUNG UMNO 2012

nangis6
nangis3