Info Menarik

Hijrah dan hijab 35 selebriti Malaysia

Aida Sue
/
Seorang pencinta sosial media, Aida Sue bukan hanya menulis, tetapi juga seorang tweep dan Instagrammer yang setia. Suka makan, fesyen, kopi dan melancong. Twitter/Instagram : @AidaSue
Hijrah dan hijab 35 selebriti Malaysia

Sejak kebelakangan ini kita boleh lihat banyak artis dan selebriti wanita dan lelaki telah melalui satu fasa penghijrahan mendekati Islam. Penghijrahan mereka ada yang melalui mimpi, sebaik pulang dari tanah suci Mekah dan ada juga kerana mereka sedar ia merupakan tuntutan agama Islam. Fenomena penghijrahan artis adalah sesuatu yang amat baik dan positif apatah lagi artis merupakan role model yang sentiasa menjadi perhatian masyarakat. Penghijrahan yang dilakukan ini diharap akan berkekalan agar dapat membuka mata masyarakat sekeliling untuk kembali ke jalan yang benar sekaligus memilih gaya hidup yang positif.

Catriona Ross,Anne Hot FM,Farah Diana Anuar, Liza Hanim, Erma Fatima, Ogy Ahmad Daud dan ramai lagi pelakon 80an hingga sekarang yang sudah berhijrah ke arah lebih baik. Mari kita lihat antara selebriti yang sudah berhijrah sejak beberapa tahun lepas hingga kini.

Selebriti Wanita

1. Wardina Saffiyah

2. Irma Hasmie

3. Yat Hamzah

4. Katriona Ross

5. Wilma Mohammed

6. Ana Raffali

7. Diana Amir

8. Natasha Hudson

9. Sharifah Sofia

10. Safura

11. Ramlah Ram

12. Sharifah Aini

13. Enot

14. Siti Nurdiana

15. Aida Rahim atau Aida Khalida

16. Abby Abadi

17. Norkhiriah (Pelakon )

18. Raja Farah

19. Anne (Bekas DJ Hot FM )

20. Anne Ngasri

21. Liza Hanim

22. Noraniza Idris

23. Akma AF

24. Mek Salam Pantai Timur

25. Aishah ( penyanyi 90an )

26. Abby Fana ( DJ dan pengacara)

27. Nuremy Ramli ( Artis MIG )

28. Siti Nurhaliza

( Walaupun Dato Siti Nurhaliza dilihat memakai tudung yang tak menutupi penuh rambut beliau, beliau juga diantara selebriti yang sudah berhijrah ke arah lebih baik. Mari sama-sama kita doakan!)

Selebriti Lelaki

1. AlMawlid ( Bekas kumpulan Ruffedge )

2. Sham Kamikaze

3. Amy Search

4. Malek Noor

5. Aeril Zafrel

6. Iwan (bekas penyanyi dangdut 90an)

7. Ashraf Muslim

Kami dari pihak Wanista ingin mengucapkan tahniah dan diharap perubahan mereka dapat menggalakkan ramai lagi wanita mendekati ajaran Islam sebenar.

Komen Anda