Instagram

Terkini

Foto hiasan -resipiibundo.blogspot.com
MakananPilihanResipi

Orang kata Sardin ni ibarat makanan yang paling munasabah untuk dinikmati ketika sedang ‘sesak’. Ya lah, murah kan? Siapa yang bujang-bujang tu mesti bersusun tin sardin dalam kabinet dapur.  Penulis pun masa tengah belajar dulu, agak-agak malas nak makan di luar, masak sambal sardin pun dah cukup mewah dan mengenyangkan. Senang

Read More
Foto - www.boredpanda.com
FesyenInfo Menarik

“Age Is Just A Number” – Ungkapan ini perlu ada dalam kamus minda anda. Apa tidaknya lihat sahaja fesyenista di bawah ini, mereka semuanya boleh dikatakan sudah lanjut usia tetapi masih mampu berfesyen. Jadi, jika anda rasakan fesyen adalah untuk orang muda, itu sama sekali tidak betul. Ceritanya, Ari Seth

Read More
Foto -Arkib Wanista
KembaraTeknologi

Anda sedang berada dalam mod percutian tengah tahun? Jangan ketinggalan, kerana Samsung GALAXY bakal menaja tiket penerbangan dua hala untuk para penggunanya dengan kerjasama bersama AirAsia ke kota yang pemurah dengan senyuman iaitu Bangkok, Thailand.  Tepat pada jam 10am, 4 Mei ini, Galaxy Life akan melancarkan aplikasi barunya itu kepada

Read More
Foto - www.genuinehealth.com
KecantikanTips - Kecantikan

Sesak dalam traffic, lambat bangun pagi, kerja yang berlambak di pejabat – semua itu boleh membuatkan anda stress. Walaupun benda kecil tetapi mampu menyebabkan mood anda terus hilang.  Sebenarnya banyak cara nak menghilangkan stress, salah satu yang terbaik adalah dengan ketawa. Ketawa mewujudkan suasana yang nyaman dalam perhubungan malah menukar suasana tegang

Read More
Model memperagakan koleksi TOPAS dari RIMOWA. Foto -Arkib Wanista
AcaraFesyenKembara

Selari dengan perubahan zaman yang kian mencabar, sahabat sejati yang akan menemani anda dikala melancong, RIMOWA baru sahaja melancarkan pembukaan butiknya di Suria KLCC. Pelancaran butik itu yang menawarkan pelbagai jenis bagasi mudah diusung pelbagai gaya itu adalah lokasi ketiga yang menempatkan jenama itu di Malaysia. Merangkumi kawasan seluas 1,000

Read More
Foto - www.bellavou.co.uk
Kecantikan

Siapa yang tak nak bibir mungil, anjal dan mampu memberikan kelembapan.  LipIce, jenama pelembap bibir No.1 di Malaysia memperkenalkan LipIce Sheer Color yang dipertingkatkan dengan formula terbaharu. Direka khas untuk memberikan citarasa ajaib pada bibir anda, pelembap bibir Sheer Color mula-mulanya tidak berwarna. Tetapi selepas disapu pada bibir, ia akan

Read More
Foto - www.finddreamjobs.com
Berita & Isu Semasa

Hanya kerana ais, seorang wanita saman Starbucks? Seorang wanita mengheret Starbuck ke mahkamah mendakwa syarikat itu meletakkan terlalu banyak ais dalam minumannya. Stancy Pincus menfailkan tuntutan mahkamah kepada syarikat itu mendakwa pelanggan hanya mendapatkan separuh minuman daripada apa yang dibayar mereka. Stancy mengetuai tindakan bagi $5juta (RM19.6 juta) terhadap syarikat

Read More
Patung yang dikatakan 'bidadari' yang dijumpai Pardin. Foto -Sinar Harian
Berita & Isu Semasa

Seorang nelayan menyangka patung yang dijumpainya terapung di lautan selepas gerhana matahari di Indonesia baru baru ini adalah bidadari. Pardin, 21, menyelamatkan ‘bidadari’ tersebut dan membawa pulang ke rumah malah ibunya turut menjaganya seperti manusia dengan memakaikan baju dan mengenakan hijab serta didudukan di atas kerusi. Cerita mengenai penemuan di

Read More
Foto -facebook
Berita & Isu Semasa

Rakaman video seorang wanita yang mecurigakan sedang menabur sesuatu di hadapan sebuah kedai yang ditutup, telah viral di media sosial.  Video yang dimuat naik di laman Facebook Kelab Penjejak Alam Mistik/Ghaib semalam, mula mendapat perhatian pengguna media sosial. Berdasarkan rakaman video tersebut, seorang wanita bertudung dilihat duduk di hadapan kedai

Read More
Foto -Kaspersky
AcaraKembaraTeknologi

Anda nak jadi antara orang yang paling beruntung kerana dapat menonton pertandingan Grand Prix 2016 di litar Singapura secara dekat? Jom sertai peraduan “Secure Your Ferrari Experience Competition” anjuran Kaspersky! Jangan lepaskan peluang untuk merebit takhta menjadi satu-satunya wakil dari Malaysia yang ditanggung sepenuhnya oleh pihak Kaspersky mendapat pas tempat

Read More
Foto - www.ebay.com.au
GiveawayMakanan

Sebagai pembuat peralatan memasak dan kelengkapan rumah dari Perancis, Tefal melancarkan rangkaian peralatan memasak Titanium terbarunya yang berupaya menghasilkan mutu masakan terbaik tidak kira dari segi perisa, tekstur mahupun rasanya.  Rangkaian peralatan memasak yang unggul ini adalah direka dengan gabungan teknologi Thermo-Spot® eksklusif yang diimprovasi dan salutan titanium tak melekat baharu

Read More
Gif -buzzfeed.com
Cinta & PerhubunganTips - Percintaan

Kemain lagi, zaman sekarang ni dah maju sangat. Kalau boleh, semuanya nak rakam dan viralkan kepada khalayak. Yang malu siapa? Hmm Jadi, ada baiknya anda lebih berhati-hati sebelum melakukan sesuatu perkara kerana orang sekeliling sentiasa memerhatikan anda. Berbalik kepada isu merakam itu tadi, penulis yakin, ramai di antara kita yang

Read More
SHARE

Home